Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Aloitus- - lopetus vuosi |
Luke |
Food SystemiCity ohjelma Heiska, Susanne ruoka, Tulevaisuus, Maataloustiede, Muut maataloustieteet |
käynnissä 2023 - 2025 |
Luke |
Ruokatulevaisuudet. Näkymiä ja tekoja maatalouspolitiikan ja ruokajärjestelmän toimintaympäristöjen murroksissa Latvala, Terhi maataloustutkimus, ennakointi, tuottajat, Muut maataloustieteet |
käynnissä 2023 - 2024 |
Luke |
Tuorehake - vähästä enemmän Laitila, Juha energiasisältö, korjuutekniikka, Metsätiede |
käynnissä 2023 - 2024 |
Ruokavirasto |
Herneen ja härkäpavun itävyyden säilyminen varmuusvarastoituna (Huoltovarmuusherne) Pietilä Leena kylvösiemen, huoltovarmuus, herne, härkäpapu, itävyys, kosteus, elinvoima |
käynnissä 6 v.: 2023 - 2028 |
HY |
Akateemisen maailman rooli siirryttäessä kestäviin ruokajärjestelmiin - INSTIL Gaiani, Silvia
|
käynnissä 1 v.: 2022 - 2022 |
HY |
Climate-smart dairy: Assessing challenges, innovations, and solutions Niva, Mari Helena
|
käynnissä 4 v.: 2022 - 2025 |
Luke |
2. kausi - Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään Uusitalo, Risto
|
käynnissä 2022 - 2025 |
Luke |
Closing the gap between fork and farm for circular nutrient flows Tampio, Elina ravinnekierto, kiertotalous, jätevedenkäsittely, jätevesi, fosforilannoitus, typpilannoitus, Ympäristötiede, Ympäristötekniikka |
käynnissä 2022 - 2026 |
Luke |
Green Resilient Agricultural Productive Ecosystems in Sudurpashchim and Karnali Provinces, Nepal Rokka, Susanna
|
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Ilmastoviisaat ruokintaratkaisut Suomen maidontuotannossa Rinne, Marketta lehmät, Ympäristö, rehujen lisäaineet, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle Rimhanen, Karoliina ilmastonkestävyys, tiedotus, viljelyjärjestelmät, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Implementation and Demonstration of Peatland Restoration Measures for Climate Change Mitigation in the Baltic Sea Region Hultman, Jenni
|
käynnissä 2022 - 2027 |
Luke |
Kiertotaloustyökalu uusien liiketoimintamallien kehitykseen Winquist, Erika kannattavuustutkimus, kiertotalous, data, ympäristövaikutusten arviointi, Liiketaloustiede, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Nurmesta elintarvikekelpoista proteiinia Rinne, Marketta nurmipalkokasvit, nurmiheinät, prosessi, valkuaisaineet, valkuaisrehut, Kotieläintiede, maitotaloustiede |
käynnissä 2022 - 2025 |
Luke |
Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä - 2. rahoituskausi Välimaa, Anna-Liisa palkokasvit, maatalous, maaseutututkimus, Maataloustiede, Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede |
käynnissä 2022 - 2025 |
Luke |
Suomalaisen naudanlihan saatavuuden turvaaminen Manni, Katariina naudanlihantuotanto, Kotieläintiede, maitotaloustiede |
käynnissä 2022 - 2025 |
Luke |
Vihanneksista voimaa viljelyyn Heiska, Susanne avomaan vihannesviljely, avomaanvihannekset, vihannestuotanto, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2023 |
SYKE |
Kohti kotieläinten kestävää paikkaa ruokajärjestelmissä: vipupisteet systeemisen muutoksen edistämiseen Minna Kaljonen ilmastonmuutos, kulutus ja tuotanto, eläimet, ympäristöpolitiikka, Kulutus ja tuotanto sekä luonnonvarojen kestävä käyttö, |
käynnissä 5 v.: 2022 - 2026 |
FGI |
NC-GRASS Honkavaara Eija ilmastonmuutos, meijeri- ja naudanlihateollisuus, digitaaliset teknologiat, datan synteesi, maatalousjärjestelmien mallinnus, sosioekonominen analyysi |
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
HY |
Biosynteesitalous ja ruoantuotannon uusi aika (BIOSYN) Ryynänen, Toni Taisto
|
käynnissä 1 v.: 2021 - 2021 |
HY |
Ekosysteemipalveluiden sisällyttäminen elinkaariarviointiin Tuomisto, Hanna Leena
|
käynnissä 2021 |
HY |
Ruokahävikin vähentäminen Pauligin toimitusketjun alkupäässä Roitto, Marja Kristiina
|
käynnissä 1 v.: 2021 - 2021 |
HY |
Skills of self-provisioning in rural communities Ruuska, Toni Pekka Kalevi
|
käynnissä 4 v.: 2021 - 2024 |
HY |
Sustainable food transition, practices and the normativities of consumption Niva, Mari Helena
|
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
Luke |
AgriHubi - Maatilayritysten osaamisverkosto Lahnamäki-Kivelä, Susanna maatilat, Liiketoiminta, kannattavuustutkimus, verkostoituminen, neuvonta, Muut maataloustieteet, Liiketaloustiede |
käynnissä 2021 - 2025 |
Luke |
Dairy and beef industries in Finland: Progressing pathways to carbon-neutrality by 2035 Shurpali, Narasinha maataloustutkimus, maatalousmeteorologia, Ympäristötiede, Maataloustiede |
käynnissä 2021 - 2024 |
Luke |
Elintarvikkeiden elinkaariarviointimetodologian kehittäminen ja harmonisointi Katajajuuri, Juha-Matti elinkaariarviointi, ruoka, Ympäristö, Ympäristötiede |
käynnissä 2021 - 2024 |
Luke |
Flexigrobots: Flexible heterogenous multi-robot solutions for intelligent automation of precision agriculture operations WP1 Kaivosoja, Jere automaatiojärjestelmät, data, nurmirehun korjuukoneet, kasvinsuojeluruiskutus, Sähkö-, automaatio- ja tietoliikennetekniikka, elektroniikka, Maataloustiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Kohti yhteisymmärrystä metsien käytön kestävyysmuutoksista Kangas, Annika metsäluonto, metsänkäyttö, Metsätiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Kuhan rysäpyynnin kehittäminen talvella Hyvärinen, Pekka kalastustekniikka, Muut luonnontieteet |
päättynyt 2021 - 2022 |
Luke |
Low carbon emission feeding and meat quality in beef production Keto, Liisa maatalous, kotieläintiede, naudanlihantuotanto, Kotieläintiede, maitotaloustiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Painettava älykkyys turvallisen ruokaketjun mahdollistajana Hietala, Sanna elintarviketeknologia, Turvallisuus, elinkaariarviointi, elintarvikehygienia, Materiaalitekniikka, Teollinen bioteknologia, Ympäristötiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Pohjois-Karjalan vihannestoimialan kehittämistarveanalyysi Heiska, Susanne elintarvikeketjut, avomaanvihannekset, vihannestuotanto, Maataloustiede |
päättynyt 2021 - 2021 |
Luke |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ympäristössä Liimatainen, Maarit turvemaat, maatalous, ilmastonmuutokset, vesitutkimus, Maataloustiede, Ympäristötiede, Muut maataloustieteet, Ympäristötekniikka |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
SUStaining and improving local crop patrimony in Burkina Faso and Niger for better LIVES and ecosystems Rokka, Susanna Afrikka, geenivarat, ilmastonkestävyys, monimuotoisuus, ravitsemustutkimus, Maataloustiede |
käynnissä 2021 - 2025 |
HY |
Circular Business Models for Sustainable Urban Food Systems De Bernardi, Paola
|
päättynyt 1 v.: 2020 - 2020 |
HY |
EU H2020: Improving nutrition in Africa by strengthening the diversity, sustainability, resilience & connectivity of food systems
|
käynnissä 5 v.: 2020 - 2024 |
HY |
Improving nutrition in Africa by strengthening the diversity, sustainability, resilience & connectivity of food systems
|
käynnissä 5 v.: 2020 - 2024 |
HY |
Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential Fogelholm, Georg Mikael
|
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
HY |
Luomu 2.0 - Tutkittua tietoa ja käytännön malleja regeneratiivisen luomuviljelyn kehittämisen tueksi Helenius, Juha Pekka
|
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
Luke |
Covid-19 epidemian hillitseminen- osahankkeet DEFORFO Rikkonen, Pasi
|
päättynyt 2020 - 2021 |
Luke |
Developing harmonized methodology for Finnish national cattle GHG emissions inventory and smart farm tools for the measurement and robust models for prediction of GHG emissions WP1 Direct cattle emission measurements and collation of existing data into national cattle emission data reposito Negussie, Enyew jalostus, ekologinen genetiikka, Kotieläintiede, maitotaloustiede, Ympäristötiede |
päättynyt 2020 - 2022 |
Luke |
Kohti resilientimpää ruokajärjestelmää epävarmuuksien edessä Rinne, Marketta ruoka, varmuusvarastointi, politiikka, Maataloustiede |
käynnissä 2020 - 2023 |
Luke |
Luontokohtaamo - Metsä-, puutarha- ja eläinaiheiset oppimisympäristöt Uusitalo, Marja geenivarat, hyvinvointi, puutarhaopetus, puutarhatutkimus, viheralueiden hoito, Muut maataloustieteet, Muut yhteiskuntatieteet |
käynnissä 2020 - 2023 |
Luke |
Matching consumer knowledge with industrial and municipal strategies to increase markets for low-carbon housing and wood construction (KnockOnWood) Lähtinen, Katja kiertotalous, metsäteollisuustuotteet, rakennussuunnittelu, strategiat |
käynnissä 2020 - 2023 |
Luke |
Vastuullinen elintarvikeketju toimialakohtaiset globaalit kestävän kehityksen tavoitteet ja mittarit (VEKKA) Reinikainen, Anu ilmastonkestävyys, Ympäristö, Ympäristötiede |
käynnissä 2020 - 2023 |
Ruokavirasto |
FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe elintarviketurvallisuus |
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
HY |
Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos ja sen aluetaloudelliset vaikutukset Viitaharju, Leena Marianne
|
päättynyt 2 v.: 2019 - 2020 |
HY |
Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään
|
käynnissä 2019 |
HY |
Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään
|
käynnissä 2019 |
HY |
Viljelty liha eläintenjälkeisessä biotaloudessa - ihmisten ja tuotantoeläinten muuttuvat suhteet Ryynänen, Toni Taisto
|
käynnissä 5 v.: 2019 - 2023 |
Luke |
Arktisesta yhteistyöstä uusia ilmastokestäviä ratkaisuja ilmastomuutokseen sopeutumiseksi ja ruokaturvan vahvistamiseksi Sorvali, Jaana ilmastonkestävyys, ilmastonmuutokset, Ympäristötiede |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Fountain of wellbeing: co-creating innovative blue ecosystem services and healthy places Ojala, Ann
|
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Kasvihuonekurkun kerrosviljely Näkkilä, Juha kasvuhuone, kasvihuonevihannekset, kasvihuoneautomatiikka, kasvihuonekurkku, Maataloustiede |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Lisäarvoa metsistä - valkotryffelin ja kuusen symbioosi hyötykäyttöön Varis, Saila kasvullinen lisäys, tryffelit, Metsätiede |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Optimising bio-based fertilisers in agriculture - Providing a knowledge basis for new policies Ylivainio, Kari moniravinteiset lannoitteet, fosforilannoitus, Maataloustiede |
käynnissä 2019 - 2024 |
Luke |
SusCrop-ERANET-Rye Tenhola-Roininen, Teija Genetiikka, kehitysbiologia, fysiologia |
päättynyt 2019 - 2022 |
Luke |
Tenojoen lohisaaliiden arviointimenetelmät kalastuksen muutoksissa pitkällä ajanjaksolla Länsman Maija kalastus, lohi, tilastomenetelmät, tilastot |
päättynyt 2019 - 2019 |
SYKE |
Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään (JUST-FOOD) Minna Kaljonen (SYKE) kulutus ja tuotanto, ekotehokkuus, hiilijalanjälki, kestävä kehitys, kestävä kulutus, luonnonvarat, materiaalitehokkuus, vihreä talous, ympäristövastuu, hyötykäyttö, kiertotalous, |
käynnissä 7 v.: 2019 - 2025 |
HY |
Eating and Energy Use Reconfigured? Disruptions and Novel Transition Pathways in Food and Energy Systems
|
käynnissä 5 v.: 2018 - 2022 |
HY |
Food Systems Africa Sumelius, John Holger
|
käynnissä 1 v.: 2018 - 2018 |
HY |
Global Comparative Study on the role of smallholder tree cultivation and management for resilient rural livelihoods, food security, climate action & biodiversity Kallio, Maarit Helena
|
päättynyt 3 v.: 2018 - 2020 |
HY |
H2020 SIMBA Sustainable Innovation of Microbiome Applications in Food System Pajari, Anne-Maria
|
käynnissä 5 v.: 2018 - 2022 |
HY |
Helsinki One Health Peltoniemi, Olli Aarno Tapio
|
käynnissä 6 v.: 2018 - 2023 |
HY |
ROSA - Ruokaturva ruoka-avun saajilla Erkkola, Maijaliisa
|
päättynyt 4 v.: 2018 - 2021 |
HY |
Suomalaisen kotieläintuotannon kokonaisvaltaisen kilpailukyvyn vahvistaminen Tuomisto, Hanna Leena
|
päättynyt 3 v.: 2018 - 2020 |
Luke |
Circumpolar Agriculture Conference 2019 Hannukkala Antti maatalous |
päättynyt 2018 - 2019 |
Luke |
Future Bio-Arctic Design - luonnonmukainen älytekstiili Kunnas, Susan tekstiilikuidut, uutto, erikoiskasvit, Kemia, Kuvataide ja muotoilu, Muut luonnontieteet |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Hupisaarten urbaanit purot innovaatioiden kohtauspaikkana Louhi, Pauliina taimen, luontomatkailu, langaton tiedonsiirto, Muut humanistiset tieteet, Ekologia, evoluutiobiologia |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Peltomaiden kemiallisen tilan valtakunnallinen seurantatutkimus (Valse V) Nuutinen, Visa maanviljelyskemia ja -fysiikka, maaperätiede, viljelymaa, Ympäristö, Maataloustiede |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Precision forestry for improved resource utilization and reduced wood decay Kangas, Annika
|
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Ruokahävikin vähentämisen ja ravitsemussuositusten mukaisen syömisen ilmasto- ja Saarinen Merja maatalouden rakenne, ravintoainetiheys, vähäjätteinen ruokavalio, ympäristö |
päättynyt 2018 - 2019 |
Luke |
Stacking of ecosystem services: mechanisms and interactions for optimal crop protection, pollination enhancement, and productivity Saussure, Stéphanie hyönteispölytys, kasvintuhoojat, monimuotoisuus, Maataloustiede, Ympäristötiede |
käynnissä 2018 - 2023 |
Luke |
Umpeenpanokäytännöt suomalaisissa lypsykarjoissa Heikkilä, Anna-Maija infektio, lehmät, optimointi, Eläinlääketiede |
päättynyt 2018 - 2022 |
HY |
Networks of Agroecological Symbioses Helenius, Juha Pekka
|
käynnissä 4 v.: 2017 - 2020 |
Luke |
Agroekologisten symbioosien verkosto Virkkunen Elina biokaasu, biokaasulaitokset, biomassa, elintarvikeketjut, hiilen kierto, ravinnekierto |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Alkuperäiskasvien luonnonvaraisten sukulaisten (CWR) suojelustrategian kehittäminen Kiviharju Elina geenivarat, kasvilajit, kasvillisuuskartoitus, käyttöarvo, strategiat |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Foodspil ruokahävikki 2017 Silvennoinen Kirsi ruoankäyttö |
päättynyt 2017 - 2018 |
Luke |
Kalageenivaratoiminta VIRA, kalat, kalanpoikaset ja asiantuntijapalvelut Heinimaa Petri istutukset, kala, monimuotoisuus |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Kalalle Toukkaa Heiska Susanne hyönteiset |
päättynyt 2017 - 2019 |
Luke |
Sipulin Fusarium-sienten tuottamat mykotoksiinit ja niiden riskit elintarviketurvallisuudelle Latvala Satu elintarviketoksikologia, elintarviketutkimus, Sienitaudit, sipulinfusarioosi |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Tuloslähtöinen maatalouspolitiikka: arvojen pohjalta kohti hyväksyttävyyttä, tehokkuutta ja toteutettavuutta Pouta, Eija
|
päättynyt 2017 - 2022 |
Luke |
Understanding food value chain and network dynamics Kuisma, Miia
|
päättynyt 2017 - 2021 |
HY |
Ravinne- ja energiaomavaraisen lähiruoan tuotanto - Palopuron agroekologinen symbioosi Helenius, Juha Pekka
|
päättynyt 2 v.: 2016 - 2017 |
HY |
ScenoProt - Novel Protein Sources for Food Security and Climate: Health effects of new protein sources Pajari, Anne-Maria
|
käynnissä 6 v.: 2016 - 2021 |
HY |
Viljojen uusi tuleminen Euroopassa: monimuotoisuuden tukeminen luomu- ja ekstensiivisissä ruokajärjestelmissä Kurki, Sami Petri
|
käynnissä 4 v.: 2016 - 2019 |
Luke |
AB Seinäjoki, Innovaatioyhteisön jatkokehittäminen Högnäsbacka Merja biotalous, maatalous, yhteistyö |
päättynyt 2016 - 2018 |
Luke |
Alkutuotannon ja elintarviketurvallisuuden kyberuhat Nikander Jussi
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Kalaöljyn jalostaminen lisäarvotuotteiksi Koskela Juha
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Kyselytutkimus lähiruokayritysten kannattavuudesta eri jakelukanavissa Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Ohjauskeinot ruokahävikin ja elintarvikejätteen puolittamiseksi Katajajuuri Juha-Matti rehuvarastot, ruokahävikki |
päättynyt 2016 - 2018 |
Luke |
On-Farm Welfare Asessment of Farmed Foxes Mononen Jaakko turkistuotanto |
päättynyt 2016 - 2018 |
Luke |
Pihasyreenin mahdollisuudet ja venäläisten lajikkeiden kestävyys viherrakentamiskäytössä Nukari Anna lajikekokeet, pakkasvauriot, pihasyreeni, syreenit, talvenkestävyys |
päättynyt 2016 - 2018 |
Luke |
Pohjoinen vihreä biotalous temaattisen ohjelman strategiatyö Finér Leena
|
päättynyt 2016 - 2016 |
Luke |
Workshop for the future of the Baltic Sea whitefish stocks - Heading for sustainable resources and natural reproduction Veneranta Lari
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Ruokavirasto |
EU-kalat III Jestoi Marika dioksiinit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, kalatalous, kilpailukyky, raskasmetallit, rehut, ympäristön tila |
päättynyt 3 v.: 2016 - 2018 |
Ruokavirasto |
INNUENDO: A novel cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of foodborne pathogens Hakkinen Marjaana kokogenomisekvensointi, WGS, elintarviketurvallisuus, STEC, kampylobakteeri, yersinia, salmonella |
päättynyt 4 v.: 2016 - 2019 |
HY |
Agrifood - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille Kurki, Sami Petri
|
käynnissä 5 v.: 2015 - 2019 |
HY |
Exploring food choices and linking nutrition to landscape - Understanding drivers of food and nutrition insecurity of a Sub-Saharan African indigenous group Heim, Anita
|
käynnissä 4 v.: 2015 - 2018 |
HY |
LÄHI-INNO - Räätälöimällä ammattikeittiöihin Lähdesmäki, Merja Riitta
|
päättynyt 3 v.: 2015 - 2017 |
HY |
Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen - Etelä-Savon ruokaviesti Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
HY |
Supply chains and integrated steps towards sustainability reporting Tuomaala, Mari
|
käynnissä 2015 |
Luke |
International network for terrestrial research and monitoring in the arctic Jokinen Mikko
|
päättynyt 2015 - 2015 |
Luke |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Ylivainio Kari
|
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Kansainvälinen maaperän vuosi 2015 teemanäyttely Nuutinen Visa
|
päättynyt 2015 - 2015 |
Luke |
Lehmien terveys ja hyvinvointi sekä niiden suhde tuotannon kannattavuuteen suomalaisilla lypsykarjatiloilla (LETKA) KOPIO 8711137 Frondelius Lilli
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Merenhoitosuunnitelman toimenpideohjelman taloudellinen hyötyarvio Pouta Eija
|
päättynyt 2015 - 2015 |
Luke |
OmaNauta Lunki Sirpa naudanlihantuotanto |
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Pellon käytön optimointi tuotannon kestäväksi tehostamiseksi Peltonen-Sainio Pirjo maalajit, pellonmetsitys, peltolohkot, tilakoko |
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Sähkönjakeluhäiriöiden vaikutukset elintarviketuotannon jatkuvuuteen Kaustell Kim
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Tietoon perustuva kalatalouden suunnittelujärjestelmä Eskelinen Päivi
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Tilastotuotannon integrointihanke Louhivaara Anna tietojärjestelmät, tietokannat, tilastoanalyysi, tilastointi, tilastomenetelmät, tilastot |
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Typpilaskeuman vaikutus soiden hiilen ja ravinteiden kiertoon: kasvi-mykorritsavuorovaikutuksen merkitys Larmola Tuula hiilen kierto |
päättynyt 2015 - 2020 |
Luke |
VIHREÄN KASVUN INDIKAATTORIEN KEHITTÄMINEN SEKÄ RESURSSI- JA MATERIAALITEHOKKUUDEN MITTAAMINEN Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2015 - 2016 |
Ruokavirasto |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Suominen Kimmo jätevesiliete, orgaaniset haitta-aineet, raskasmetallit, lääkeaineet, lannoitefosfori, elintarviketurvallisuus, pyrolyysi |
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
SYKE |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen (PProduct) Kari Ylivainio (LUKE) kemikaalit, Kulutus ja tuotanto sekä luonnonvarojen kestävä käyttö, |
päättynyt 2015 |
HY |
MAPPING, MANAGEMENT AND RESILIENCE OF ECOSYSTEM SERVICES FOR FOOD SECURITY AND RESPONSE TO CLIMATE CHANGE IN ETHIOPIA Markku Yli-Halla / Vastuullinen tutkija
|
päättynyt 4 v.: 2014 - 2017 |
HY |
Selvitys elintarvikevalvontaviranomaisten havaitsemista puutteista elintarvikealan PK-yritysten hygienialainsäädännön toteuttamisessa Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 1 v.: 2014 - 2014 |
Luke |
Elintarviketutkimustiedon työpajat Vasara Erkki
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Kansainvälisten kauppasopimusten vaikutus EU:n ja Suomen maa- ja elintarviketalouteen ja ruokaturvallisuuteen Niemi Jyrki
|
päättynyt 2014 - 2017 |
Luke |
Lihaketjun kestävä kilpailukyky Jansik Csaba
|
päättynyt 2014 - 2017 |
Luke |
Maan reservikaliumin esiintyminen Suomessa ja sen merkitys nurmen lannoituksen optimoinnissa Virkajärvi Perttu
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Meidän oma ruoka - ruokakasvatusmenetelmät osaksi koulun ja päiväkodin arkea Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Nordic Project on Reduced Food Waste (Sub-project 1) Hartikainen Hanna
|
päättynyt 2014 - 2017 |
Luke |
Ruokajärjestelmän kokonaistarkastelu Ovaska Ulla
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Ruokaketjun alueellinen verkostomalli lähiruoan käytön lisäämiseksi julkisissa keittiöissä Korhonen Kirsi
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Sisävesikalatalous Keskinen Tapio
|
päättynyt 2014 - 2018 |
Luke |
Suomen peltojen karttapohjainen eroosioluokitus, valtakunnallisen kattavuuden saavuttaminen Lilja Harri
|
päättynyt 2014 - 2017 |
MTT |
Elintarviketutkimustiedon työpajat
|
päättynyt 2014 - 2015 |
MTT |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit geenivarat, ryvässipuli, maatiaiskana, kestävä käyttö |
päättynyt 2014 - 2016 |
MTT |
Ruokajärjestelmän kokonaistarkastelu
|
päättynyt 2014 - 2016 |
HY |
Lähiruoan taloudelliset vaikutukset ja käytön edistäminen julkisissa ammattikeittiöissä Kurki, Sami Petri
|
päättynyt 2 v.: 2013 - 2014 |
HY |
MAPPING, MANAGEMENT AND RESILIENCE OF ECOSYSTEM SERVICES FOR FOOD SECURITY AND RESPONSE TO CLIMATE CHANGE IN ETHIOPIA 2013-2017 Aserse, Aregu Amsalu
|
päättynyt 5 v.: 2013 - 2017 |
Luke |
Bamboo fuel chip production for renewable energy EEP RECOFTC Sikanen Lauri
|
päättynyt 2013 - 2015 |
Luke |
Enhancing development of water use efficient crops &production methods to dry and saline conditions Niemeläinen Oiva
|
päättynyt 2013 - 2017 |
Luke |
Ruokajärjestelmän mittarointi suljetumman resurssien käytön dynamiikan ja kestävän kehityksen tueksi Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2013 - 2016 |
Luke |
Taudinaiheuttajakohtainen tieto - uusi mahdollisuus utareterveyden edistämiseen Heikkilä Anna-Maija
|
päättynyt 2013 - 2016 |
Luke |
Tunisian perunantuotannon kehittäminen - tavoitteena ympäristöystävällisempi viljely Rokka Veli-Matti hiekkamaat, jalostusohjelmat, lajikekokeet, perunanviljely, suola |
päättynyt 2013 - 2018 |
MTT |
Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys Kurppa Sirpa ekologinen kestävyys ja sen mittaaminen, mittarit ja argumenttipankki, lähiruoka ja lähiruokaketjut sekä -yrittäjät |
päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista edistävät toimenpiteet (FOREFOOD) Rikkonen Pasi lähiruoka, tarjonta, tarjontakonsepti, kysyntä, arvolupaus |
Päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Ruokajärjestelmän mittarointi suljetumman resurssien käytön dynamiikan ja kestävän kehityksen tueksi Kurppa Sirpa kestävä kehitys, viljavuus, ravinnejalanjälki, kasvukunto, ekotoksinen ympäristövaikutus, monivaikutteisuus, mittaminen, ravinnetase, arviointi, mittari, indeksi, ympäristökestävyys |
päättynyt 2013 - 2016 |
HY |
Kasvot luomulle - luomulähiruokayrittäjien markkinointi- ja viestintävalmennus Hyyryläinen, Torsti Tapani
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Lähiruoka arkipäivän valinnaksi, LÄHIVALINTA Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Resilience of European food systems - A multidisciplinary approach Törmä, Hannu Kalevi
|
päättynyt 2 v.: 2012 - 2013 |
HY |
Seed potato development project in Tanzania Valkonen, Jari Pekka Tapani
|
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
Luke |
Kestävää hyvinvointia ruoasta Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Lannan ja jätevesilietteen ravinne- ja energiasisällön hyödyntäminen - teknologiat ja lopputuotteiden käyttökelpoisuus maataloudessa Rasa Kimmo
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Nisäkkäiden aiheuttamien metsävahinkojen vähentäminen Matala Juho
|
päättynyt 2012 - 2017 |
Luke |
Siemenperunatuotannon kehittäminen Tansaniassa Virtanen Elina
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Kasvintuotannon kestävä tehostaminen (SusIntens) Peltonen-Sainio Pirjo ilmastonmuutos, kasvinjalostus, systeemitaso, ruokaturva, kestävä tehostaminen, mallinnus, satoisuus, huoltovarmuus, kilpailukyky, ympäristöjalanjälki, vaikuttavuus, globaalimuutos, ympäristöhyödyt, peltoviljely, tuotantojärjestelmät |
Päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
Kestävää hyvinvointia ruoasta Irz Xavier ruokalautanen, ravitsevuus, ympäristöriski, terveysvaikutus, arkipäivä, indeksi, indikaattori, ruoka, , politiikkaohjaus, hyvinvointi, LCA, elinkaari, riskitiedotus, kestävyys, ympäristövaikutus, luomu |
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Lannan ja jätevesilietteen ravinne- ja energiasisällön hyödyntäminen - teknologiat ja lopputuotteiden käyttökelpoisuus maataloudessa Rasa Kimmo
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat lähiruoan ekologinen kestävyys, kestävät hankinnat, ruokakasvatus, kuntapolitiikka, saavutettavuus, markkinointi, luomu, lähiruokaliiketoiminta |
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Ruokaturvan parantaminen Länsi- ja Itä-Afrikassa tutkimus- ja opetusyhteistyön avulla /Improving food security in West and East Africa through capacity building in research and information dissemination Korhonen Hannu J. Ruokaturva, Kehitysyhteistyö, Itä- ja Länsi-Afrikka, Vuosituhattavoitteet, Länsi-Afrikka, Counsultative Group on International Agricultural Research |
päättynyt 2012 - 2016 |
MTT |
Seosviljely ja lajikeseokset: satovarmuutta ja ruokaturvaa Himanen Sari monimuotoisuus, seosviljely, ilmastonmuutos, lajikeseos, palkokasvit, sääherkkyys |
päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
Siemenperunatuotannon kehittäminen Tansaniassa Valkonen Jari
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Suomen ruokaturva globaalitaloudessa Knuuttila Marja huoltovarmuus, omavaraisuus, ruokaturva |
päättynyt 2012 - 2014 |
RKTL |
Vapaa-ajankalastaja ryhmäkuvassa Salmi Pekka Eläinluonnonvarat ja yhteiskunta -tutkimusohjelma, kalastajien asenteet ja arvot, kalastusalan järjestöt, luonnon virkistyskäyttö, luonnonvarojen käytön yhteensovittaminen, vapaa-ajankalastaja, vapaa-ajankalastus |
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Kotimaiset palkoviljat maidontuotannon omavaraisuuden tehostajana Vanhatalo, Aila Orvokki
|
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
HY |
MAUKAS - Maakunnallista luomu- ja lähiruokaa yhteistyössä ammattikeittiöille Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
Luke |
Ruokahävikki-sateenvarjo Silvennoinen Kirsi
|
päättynyt 2011 - 2016 |
Luke |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
päättynyt 2011 - 2015 |
Luke |
Soiden hiilen kierron prosessit lämpenevässä ilmastossa Fritze Hannu
|
päättynyt 2011 - 2015 |
MTT |
Food Safety Cluster - Elintarviketurvallisuus ruokaturvallisuus, vierasesine, biosensori |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
HYVINVOIPA Hyvän ruokavalion, kestävää kehitystä edistävien ruokavalintojen ja liikunta-aktiivisuuden edistäminen erikuluttajaryhmissä ohjauskeinojen näkökulmasta Kurppa Sirpa liikunta, ympäristö, ruokajärjestelmä, ruoka, kestävyys, luomu, lähiruoka, verotus, hyvinvointi, strategia, ravitsemus, alemmat sosiaaliluokat, lapsiperheet, ympäristövaikutukset, LCA, ohjauskeinot, terveys |
Päättynyt 2011 - 2013 |
MTT |
Peltoviljelyn vesitalouden hallinnan käytännön toimet energian ja ravinteiden käytön tehostamiseksi ilmaston muuttuessa (VEHMAS) Peltonen-Sainio Pirjo kuivuus, talvisadanta, ravinteidenkäytön tehokkuus, ruokaturva, vesi, maa, kasvusto, ympäristö, veden saatavuus, typpi, kastelulaite, fosfori, hallinta, energiatehokkuus, kastelujärjestelmä, ilmastonmuutos, tuotantoepävarmuus, kastelu, huuhtoutuminen, vesitalous |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
päättynyt 2011 - 2015 |
RKTL |
Aquabest Vielma Jouni avomerikasvatus, Itämeri, kiertovesikasvatus, luonnonvaratalouden kannattavuus ja kilpailukyky, ravinteiden kierrättäminen, vesiviljely, ympäristölainsäädäntö |
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
HY |
Erinomaista Etelä-Savosta lähiruokaoppaan päivittäminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 2 v.: 2010 - 2011 |
Luke |
Itämeri - erillistehtävät Ahvonen Anssi
|
päättynyt 2010 - 2015 |
MTT |
Baltic Ecological Recycling Agriculture and Society Implementation Seuri Pentti Itämeri, ravinteiden kierrätys, luonnonmukainen tuotanto, ravinnetase, karjanlanta, rehevöityminen, integroitu ravinnetalous, ravinnetappiot, eutrophication, nutrient losses, the Baltic Sea, re-circulation of nutrients, organic agriculture, nutrient balance, manure, integrated nutrient management |
päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Kotimaisen valkuaisomavaraisuuden parantaminen globaalimuutosten paineessa (OMAVARA) Peltonen-Sainio Pirjo palkokasvit, tuotantojärjestelmät, huoltovarmuus, ilmastonmuutos, öljykasvit, monimuotoisuus, tuotannon suunnitelumallit, kannattavuus, tuotantovarmuus, valkuaisomavaraisuus, ekologiset palvelut |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Ruuan ympäristöystävällisyyden ja paikallisuuden viestintä matkailukontekstissa Logren Johanna ruokapalvelut, markkinointi, Venäjä, lähiruoka, venäläiset matkailijat, ympäristöystävällisyys, matkailu, luomu |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Vihannesviljelystä vahva elinkeino Pohjois-Suomeen Räty Anu Vihannesviljely, Istukassipuli, Valkosipuli, Avomaankurkku, Vihannekset, Kaali, Kesäkurpitsa, Keräkaali, Porkkana, Kukkakaali, Parsakaali |
päättynyt 2010 - 2014 |
MTT |
Vuorovaikutteinen ja vastuullinen elintarvikeketju - ratkaisuja tuottajien ja kuluttajien kohtaamisen haasteisiin Koistinen Laura Kohtaaminen, Vastuullisuus, Ruokaketju, Ruokajärjestelmä, Maataloustuottajat, Kuluttajat, Vuorovaikutus |
Päättynyt 2010 - 2014 |
Ruokavirasto |
E. coli -bakteerit eläintautien ja zoonoosien aiheuttajina Pelkonen Sinikka E. coli, eläintaudit, zoonoosi, elintarviketurvallisuus |
päättynyt 7 v.: 2010 - 2016 |
HY |
ILME - Etelä-Savon pk-elintarvikeyritysten imagon parantaminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2009 - 2012 |
HY |
Paikalliset elintarvikkeet ja ruokapalvelut matkailun tukena
|
päättynyt 2 v.: 2009 - 2010 |
HY |
Rural Studies -yliopistoverkosto Hyyryläinen, Torsti Tapani
|
päättynyt 8 v.: 2009 - 2016 |
MTT |
Effects of climate change on emerging natural toxins in plant and seafood production Rötter Reimund viljat, simpukka, ruokaturva, sienimyrkyt, ilmastonmuutos, mallinnus |
Päättynyt 2009 - 2011 |
MTT |
Exploring alternative scenarios of adapting to climate change Rötter Reimund claims on land and water, rural development policies, carbon price, trade, scenarios, climate change, market changes, development goals, sustainability, farming system, cropping system model, livelihoods, food security, poverty, exploration, analytical framework, adaptation strategies, adaptive management practices, modelling, agriculture, rural areas, adaptive capacity, Ethiopia, Sub-Saharan Africa, low-income countries, mitigation, food consumption, natural resources, food print, dietary changes |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
KEKEPAMPO - Kestävää kehitystä edistävien julkisten ruokahankintojen merkitys ruokakulttuurin ja kestävän kehityksen tietoisuuden, maaseutuyrittäjyyden sekä kunta- ja aluetalouden kannalta Kurppa Sirpa julkiset hankinnat, kuntapolitiikka, minäpystyvyys, ruokajärjestelmä, kouluruoka, kestävyys, ruokakasvatus |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
SEED - Minä-pystyvyyden kehittäminen ruokakasvatuksen avulla - Kuinka rohkaista tulevaisuuden kansalaisia kestävän yhteisön puolesta Risku-Norja Helmi tunteet, eheyttävä opetus, autenttinen oppimisympäristö, koulu-maatilayhteistyö, käsitteellinen muutos, diskursiivinen kehitys, kouluruoka, KeKe-taidot, kontekstuaalinen oppiminen, kestävän kehityksen kasvatus (KeKe-kasvatus) |
päättynyt 2009 - 2011 |
MTT |
Sopeutumiskyvyn edistäminen suomalaisessa maa- ja elintarviketaloudessa / Enhancing the adaptive capacity of Finnish agriculture Kahiluoto Helena palautuvuus (resilienssi), sopeutumiskyky, monimuotoisuus, ruokajärjestelmä, elintarvikejärjestelmä, maataloussektori, markkinointikanavat, tilatyypit, globaalimuutos, viljelyjärjestelmät, lajikkeet, ilmastonmuutos, ruokaturva, tuottavuus, talous, ympäristövaikutukset, kasvihuonekaasut, ekosysteemipalvelut, arviointimenetelmät, indikaattorit, skenaariot, sidosryhmädialogi, ravinnetaseet |
Päättynyt 2009 - 2012 |
HY |
Elintarvikeketjujen turvallisuuden edistäminen Etelä-Pohjanmaalla Kurki, Sami Petri
|
päättynyt 5 v.: 2008 - 2012 |
MTT |
PubCat - Julkiset ruokahankinnat KeKe-ajattelun ja suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä Risku-Norja Helmi kestävä kehitys, viestintä, suomalainen ruoka, luomuruoka, lähiruoka, kokonaiskestävyys, kokonaislaatu, julkiset ruokapalvelut, ruokakulttuuri |
Päättynyt 2008 - 2011 |
MTT |
Utaretulehduksen vaikutus lypsylehmien uudistamiseen ja maidontuotannon taloudelliseen tulokseen Heikkilä Anna-Maija utaretulehdus, dynaaminen optimointi, lypsykarja |
Päättynyt 2008 - 2011 |
Luke |
Kalastuksen kestävyys ja eläinpolitiikka Salmi Pekka
|
päättynyt 2006 - 2016 |
MTT |
ConsEnv - Kotitalouksien kulutusvalintojen ympäristövaikutukset ja niistä viestiminen - esimerkkeinä elintarvikkeet ja asuminen Kurppa Sirpa ympäristökuormitus, ympäristövaikutus, IO, elintarvike, panos-tuotosmalli, skenaario, LCA, kuluttaja, kulutus, elinkaarianalyysi, asuminen, hybridi |
Päättynyt 2006 - 2009 |
MTT |
Elintarviketurvallisuus kilpailukyvyn välineenä ja kustannustekijänä - tarkastelukohteena kotimainen siipikarjasektori Peltola Jukka
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Lähiruokaa markkinoille Kivijärvi Pirjo
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Suomalaisen siipikarjanlihan kulutuksen merkitys Forsman-Hugg Sari lihasiipikarja, kustannukset, kuluttajamarkkinointi, horeca-sektori, elintarviketurvallisuus |
Päättynyt 2006 - 2008 |
HY |
BERAS - Itämeren ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta Seppänen Laura Itämeri ja ravinnehuuhtoutumat, luomu- ja lähiruoka, ympäristö-, talous- ja yhteiskunnalliset vaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Elintarviketurvallisuus ja elintarvikeketjut Lyhs Ulrike elintarviketurvallisuus |
päättynyt 2003 - 2007 |
HY |
Luonnonmukainen munantuotanto elintarviketurvallisuuden hallinta Holma Ulla luonnonmukainen tuotanto, siipikarjatalous, kana, eläinten hyvinvointi, elintarviketurvallisuus, kampylobakteeri, salmonella, eläintaudit, loistaudit |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Organic egg production - management of animal welfare and food safety - Makera Dnro 3717/502/2002 Valros, Anna Elisabet
|
päättynyt 3 v.: 2003 - 2005 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä Seppänen Laura Lähiruoka, luonnonmukainen tuotanto, luomu, luomutuotteet, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppimishaasteet, ruokajärjestelmä, paikallistaminen, talousvaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä - vaikutukset ja oppimishaasteet Helenius Juha lähiruoka, globalisaatio, ruokaturva, luomu, elintarviketalous, elintarvikeyritys, ekologia, talous |
päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Elintarviketurvallisuuspolitiikan toimivuus ja hyväksyttävyys kysyntä-tarjonta -ketjussa Peltola Jukka
|
Päättynyt 2003 - 2007 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Kuluttajien ja paikallisten luomutuottajien yhteistyö osana maaseudun kestävää kehitystä ympäristövaikutukset, luomutuotanto, lähiruoka, tuottaja-kuluttaja yhteistyö |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Ohjelma, tiedonlevitys ja toteutus luomutuotanto, ekologinen tuotanto, Itämeri, tieteidenvälisyys, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Paikallisten luonnonmukaisten elintarvikkeiden toimitus- ja tuotantoketjun ympäristövaikutusten arviointi luomutuotanto, ekologinen tuotanto, ravinteiden käyttö, energiankulutus, ruokajärjestelmä, ympäristökuormitus, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Taloudellisten vaikutusten arviointi ja parannusehdotukset kierrätys, ruokajärjestelmä, lähiruoka, luomutuotanto, ekologinen tuotanto, talous, tilataso, aluetaso |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Maaseudun huoltovarmuus Haapala Hannu maaseutu, maatalous, huoltovarmuus |
Päättynyt 2003 - 2005 |
MTT |
Paikallistamisen vaikutukset oppivassa ruokajärjestelmässä Risku-Norja Helmi lähiruoka, luonnonmukainen maatalous, paikallistalous, panos-tuotosmalli, materiaalivirrat, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppiminen, systeemianalyysi, ruokajärjestelmä, elintarvikeketju, Etelä-Savo |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Perunan kokonaislaadun indikaattorit pellolta pöytään Kurppa Aarne peruna, laatu, laatutietopankki, laatukriteerit, laatustrategiat, satoennusteet, laatuennusteet, laadunvaihtelu, Internet, tietopalvelu |
Päättynyt 2003 - 2005 |
MTT |
Informaation tuotanto ja käyttö elintarviketurvallisuusriskien hallinnassa Peltola Jukka elintarviketurvallisuus, informaatio, ruoan laatu |
Päättynyt 2001 - 2004 |
MTT |
Rehutaulukot ja ruokintasuositukset Rinne Marketta minkki, broileri, nurmet, turkiseläin, kettu, energia-arvo, valkuaisarvo, märehtijä, nauta, lammas, vuohi, sika, siipikarja, muniva kana, kalkkuna, kananpoika, rehuarvo |
päättynyt 2001 - 2020 |
MTT |
Vaihtoehtoiset tarjontaketjut ja maaseudun elintarvikeyrittäjyys: tutkimus paikallisista tarjontajärjestelmistä Forsman Sari ruoka, elintarvikkeet, kotimaiset tuotteet, markkinointi, tarjontaketju, pienyritykset, vähittäiskauppa, suurkeittiöt, matkailu, maaseutu, lähiruoka |
Päättynyt 2000 - 2003 |
HY |
Kuluttajien maksuhalukkuus elintarvikkeiden turvallisuudesta ja laadusta: naudanlihan merkintäjärjestelmä ja informaation tehokas käyttö Kola Jukka ruokaturvallisuus, naudanliha, informaatio, maksuhalukkuus, contingent valuation |
päättynyt 1999 - 2001 |
MTT |
Nurmisiementen tuotanto vientiin tutkimus- ja kehittämishanke Niemeläinen Oiva siementuotanto, timotei, nurminata, ruokonata, englanninraiheinä, westerwoldinraiheinä, siemenkauppa, huoltovarmuus, siemenviljely, talvituhot |
Päättynyt 1999 - 2005 |
MTT |
Resurssien muuntaminen kilpailukyvyksi elintarvikealan maaseutuyrityksissä Forsman-Hugg Sari osaaminen, kilpailuetu, menestyminen, resurssit, kilpailustrategia, pienyritys, maaseutu, elintarvikeala |
Päättynyt 1999 - 2004 |
MTT |
Yhteiskuntatieteellinen osatutkimus/SUSAGRI Yli-Viikari Anja maatalous, kestävä kehitys, ekologinen kestävyys, taloudellinen kestävyys, sosiaalinen kestävyys, indikaattorit, Loimijoki-projekti, yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus, GIS |
Päättynyt 1995 - 2000 |
HY |
Elintarvikeapu osana elintarvikejärjestelmää - Tapaustutkimus Tansaniasta Tapio-Biström Marja-Liisa elintarvikeapu, ruokaturva |
päättynyt 1993 - |
Ruokavirasto |
Ovatko gluteenittomat tuotteet terveellisempi vaihtoehto? – pohjoismainen yhteistyöprojekti ravintoarvo, elintarviketurvallisuus, gluteeniton ruokavalio, gluteenittomat tuotteet, keliakia, raskasmetallit |
päättynyt
|