Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Aloitus- - lopetus vuosi |
HY |
Akateemisen maailman rooli siirryttäessä kestäviin ruokajärjestelmiin - INSTIL Gaiani, Silvia
|
käynnissä 1 v.: 2022 - 2022 |
HY |
Climate-smart dairy: Assessing challenges, innovations, and solutions Niva, Mari Helena
|
käynnissä 4 v.: 2022 - 2025 |
Luke |
Ilmastoviisas ja muutosjoustava ruokajärjestelmä pellolta kuluttajalle (MURU) Rimhanen, Karoliina ilmastonkestävyys, tiedotus, viljelyjärjestelmät |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Kuntien mahdollisuudet käyttää maankäyttösektorin nettohiilinieluihin perustuvaa kompensointia 01 (KUNTANIELU 01) Mäkipää, Raisa hiilinielut, maankäyttö |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Suomalaisen naudanlihan saatavuuden turvaaminen (NaSa) Manni, Katariina naudanlihantuotanto |
käynnissä 2022 - 2024 |
FGI |
NC-GRASS Honkavaara Eija kaukokartoitus, maatalous |
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
HY |
Biosynteesitalous ja ruoantuotannon uusi aika (BIOSYN) Ryynänen, Toni Taisto
|
käynnissä 1 v.: 2021 - 2021 |
HY |
Ekosysteemipalveluiden sisällyttäminen elinkaariarviointiin Tuomisto, Hanna Leena
|
käynnissä 2021 |
HY |
Ruokahävikin vähentäminen Pauligin toimitusketjun alkupäässä Roitto, Marja Kristiina
|
käynnissä 1 v.: 2021 - 2021 |
HY |
Skills of self-provisioning in rural communities Ruuska, Toni Pekka Kalevi
|
käynnissä 4 v.: 2021 - 2024 |
HY |
Sustainable food transition, practices and the normativities of consumption Niva, Mari Helena
|
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
Luke |
AgriHubi - Maatilayritysten osaamisverkosto (AgriHubi) Lahnamäki-Kivelä, Susanna maatilat, liiketoiminta, kannattavuustutkimus, verkostoituminen, neuvonta |
käynnissä 2021 - 2024 |
Luke |
CyberGrass I Introduction to remote sensing and artificial intelligence assisted silage produktion (CyberGrass I) Niskanen, Markku kaukokartoitus, nurmituotanto, säilörehunurmet |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Dairy and beef industries in Finland: Progressing pathways to carbon-neutrality by 2035 (NC-GRASS) Shurpali, Narasinha maataloustutkimus, maatalousmeteorologia |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Elintarvikkeiden elinkaariarviointimetodologian kehittäminen ja harmonisointi (LCAFoodPrint) Katajajuuri, Juha-Matti elinkaariarviointi, ruoka, ympäristö |
käynnissä 2021 - 2024 |
Luke |
Hanhipellot ihmisten ja valkoposkihanhien välisen ristiriidan lievittäjänä 01 (Hanhipelto 01) Forsman, Jukka ympäristölainsäädäntö, haittavaikutukset, eläinten merkintä |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Luomuinstituutin toiminta 2021-22 (LUOTO 2021) Iivonen, Sari luonnonmukainen maataloustuotanto |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Painettava älykkyys turvallisen ruokaketjun mahdollistajana (PrintoFood) Hietala, Sanna elintarviketeknologia, turvallisuus, elinkaariarviointi, elintarvikehygienia |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Pohjois-Karjalan vihannestoimialan kehittämistarveanalyysi (Vihanneksia viljelyyn) Heiska, Susanne elintarvikeketjut, avomaanvihannekset, vihannestuotanto |
päättynyt 2021 - 2021 |
Luke |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ympäristössä (TURVA) Liimatainen, Maarit turvemaat, maatalous, ilmastonmuutokset, vesitutkimus |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
SUStaining and improving local crop patrimony in Burkina Faso and Niger for better LIVES and ecosystems (SUSTLIVES) Rokka, Susanna Afrikka, geenivarat, ilmastonkestävyys, monimuotoisuus, ravitsemustutkimus |
käynnissä 2021 - 2025 |
Luke |
Uudet biopestisidit: ideasta tuotteeksi (BioPest) Hyvönen, Terho kasvinsuojelu, torjunta-ainelaki, integroitu torjunta, kemiallinen torjunta, bioaktiiviset yhdisteet, biomateriaalit, biotalous |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Uutta tekniikkaa tuholaisten hallintaan Keski-Suomen marjatiloilla 01 (TekMarja 01) Rantanen, Marja puutarhamansikka, herukkakasvit, kasvinsuojelu, integroitu torjunta |
käynnissä 2021 - 2022 |
Luke |
Ympäristötuen ja luonnonhoitohankkeiden vaikuttavuus 01 (Ympäristötuki ja luonnonhoito 01) Koskela, Terhi monimuotoisuus, metsät, yksityismetsänomistajat |
päättynyt 2021 - 2022 |
HY |
Circular Business Models for Sustainable Urban Food Systems De Bernardi, Paola
|
päättynyt 1 v.: 2020 - 2020 |
HY |
EU H2020: Improving nutrition in Africa by strengthening the diversity, sustainability, resilience & connectivity of food systems
|
käynnissä 5 v.: 2020 - 2024 |
HY |
Improving nutrition in Africa by strengthening the diversity, sustainability, resilience & connectivity of food systems
|
käynnissä 5 v.: 2020 - 2024 |
HY |
Locally-driven co-development of plant-based value chains towards more sustainable African food system with healthier diets and export potential Fogelholm, Georg Mikael
|
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
HY |
Luomu 2.0 - Tutkittua tietoa ja käytännön malleja regeneratiivisen luomuviljelyn kehittämisen tueksi Helenius, Juha Pekka
|
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
Luke |
Covid-19 epidemian hillitseminen- osahankkeet DEFORFO (Covid-osahankkeet DEFORFO) Rikkonen, Pasi
|
päättynyt 2020 - 2021 |
Luke |
Kohti resilientimpää ruokajärjestelmää epävarmuuksien edessä (TREFORM) Rinne, Marketta ruoka, varmuusvarastointi, politiikka |
käynnissä 2020 - 2023 |
Luke |
Orgaanisten maiden ilmastopäästöjen hillintä nautakarjatiloilla (OMAIHKA) Kekkonen, Hanna
|
käynnissä 2020 - 2023 |
Luke |
Poronhoidon muutokset ja sopeutumiskeinot metsätalouden ja eri maankäyttömuotojen ristipaineissa (POMURI ) Kumpula, Jouko
|
päättynyt 2020 - 2022 |
Luke |
Vastuullinen elintarvikeketju toimialakohtaiset globaalit kestävän kehityksen tavoitteet ja mittarit (VEKKA) (VEKKA ) Reinikainen, Anu ilmastonkestävyys, ympäristö |
käynnissä 2020 - 2023 |
Ruokavirasto |
FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe elintarviketurvallisuus |
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
HY |
Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos ja sen aluetaloudelliset vaikutukset Viitaharju, Leena Marianne
|
päättynyt 2 v.: 2019 - 2020 |
HY |
Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään
|
käynnissä 2019 |
HY |
Maanviljelyn monihyötyiset ratkaisut ilmastokestävään ruokajärjestelmään
|
käynnissä 2019 |
HY |
Viljelty liha eläintenjälkeisessä biotaloudessa - ihmisten ja tuotantoeläinten muuttuvat suhteet Ryynänen, Toni Taisto
|
käynnissä 5 v.: 2019 - 2023 |
Luke |
Arktisesta yhteistyöstä uusia ilmastokestäviä ratkaisuja ilmastomuutokseen sopeutumiseksi ja ruokaturvan vahvistamiseksi (ARKISOPU ) Sorvali, Jaana ilmastonkestävyys, ilmastonmuutokset |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Lisäarvoa metsistä - valkotryffelin ja kuusen symbioosi hyötykäyttöön (TryffeliKuusi ) Varis, Saila kasvullinen lisäys, tryffelit |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Nurmi hiilinieluna (JuuriHiili ) Kykkänen, Sanna hiilen kierto, nurmituotanto |
päättynyt 2019 - 2022 |
Luke |
Optimising bio-based fertilisers in agriculture - Providing a knowledge basis for new policies (LEX4BIO) Ylivainio, Kari moniravinteiset lannoitteet, fosforilannoitus |
käynnissä 2019 - 2024 |
Luke |
Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Leg4Life) Muilu, Toivo
|
käynnissä 2019 - 2022 |
Luke |
Pohjoiset luomudemonstraatiot ja -verkostot (Polve) Lötjönen, Timo lajikekokeet, lannoitus, luonnonmukainen maataloustuotanto, rikkakasvit |
päättynyt 2019 - 2022 |
Luke |
Rakennettujen jokien vaelluskalat_Sateenvarjo III (Sateenvarjo_III) Louhi, Pauliina kala, lohi, yhteistyö |
käynnissä 2019 - 2023 |
Luke |
SusCrop-ERANET-Rye (RYE-SUS) Tenhola-Roininen, Teija
|
käynnissä 2019 - 2022 |
SYKE |
Reilu ruokamurros: Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään (JUST-FOOD) Minna Kaljonen (SYKE) kulutus ja tuotanto, ekotehokkuus, hiilijalanjälki, kestävä kehitys, kestävä kulutus, luonnonvarat, materiaalitehokkuus, vihreä talous, ympäristövastuu, hyötykäyttö, kiertotalous, |
käynnissä 7 v.: 2019 - 2025 |
HY |
Eating and Energy Use Reconfigured? Disruptions and Novel Transition Pathways in Food and Energy Systems
|
käynnissä 5 v.: 2018 - 2022 |
HY |
Food Systems Africa Sumelius, John Holger
|
käynnissä 1 v.: 2018 - 2018 |
HY |
Global Comparative Study on the role of smallholder tree cultivation and management for resilient rural livelihoods, food security, climate action & biodiversity Kallio, Maarit Helena
|
päättynyt 3 v.: 2018 - 2020 |
HY |
H2020 SIMBA Sustainable Innovation of Microbiome Applications in Food System Pajari, Anne-Maria
|
käynnissä 5 v.: 2018 - 2022 |
HY |
Helsinki One Health Peltoniemi, Olli Aarno Tapio
|
käynnissä 6 v.: 2018 - 2023 |
HY |
ROSA - Ruokaturva ruoka-avun saajilla Erkkola, Maijaliisa
|
päättynyt 4 v.: 2018 - 2021 |
HY |
Suomalaisen kotieläintuotannon kokonaisvaltaisen kilpailukyvyn vahvistaminen Tuomisto, Hanna Leena
|
päättynyt 3 v.: 2018 - 2020 |
Luke |
Circumpolar Agriculture Conference 2019 Hannukkala Antti maatalous |
päättynyt 2018 - 2019 |
Luke |
Maaseudun hyvinvointiyrittäjyyden koordinaatiohanke 01 (HyvinVoi-koordinaatio 01) Vehmasto, Elina
|
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Microbiome Applications for Sustainable food systems through novel Technologies and EnteRprise (MASTER) Tapio, Ilma lehmät, mikrobigenetiikka |
käynnissä 2018 - 2023 |
Luke |
Naudan immuunivasteeseen liittyvien perimän alueiden annotointi ja hyödyntäminen (Mastitis Challenge) Vilkki, Johanna eläinmallit, eläinsolut, immunologiset menetelmät, jalostus, lypsykarjarodut, molekyylibiologia, perinnöllisyystiede, taudinalttius |
käynnissä 2018 - 2023 |
Luke |
Ruokahävikin vähentämisen ja ravitsemussuositusten mukaisen syömisen ilmasto- ja Saarinen Merja maatalouden rakenne, ravintoainetiheys, vähäjätteinen ruokavalio, ympäristö |
päättynyt 2018 - 2019 |
Luke |
Stacking of ecosystem services: mechanisms and interactions for optimal crop protection, pollination enhancement, and productivity (EcoStack) Saussure, Stéphanie hyönteispölytys, kasvintuhoojat, monimuotoisuus |
käynnissä 2018 - 2023 |
Luke |
Umpeenpanokäytännöt suomalaisissa lypsykarjoissa (Umpilehmä) Heikkilä, Anna-Maija infektio, lehmät, optimointi |
päättynyt 2018 - 2022 |
HY |
Networks of Agroecological Symbioses Helenius, Juha Pekka
|
käynnissä 4 v.: 2017 - 2020 |
Luke |
Agroekologisten symbioosien verkosto Virkkunen Elina biokaasu, biokaasulaitokset, biomassa, elintarvikeketjut, hiilen kierto, ravinnekierto |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Alkuperäiskasvien luonnonvaraisten sukulaisten (CWR) suojelustrategian kehittäminen Kiviharju Elina geenivarat, kasvilajit, kasvillisuuskartoitus, käyttöarvo, strategiat |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Foodspil ruokahävikki 2017 Silvennoinen Kirsi ruoankäyttö |
päättynyt 2017 - 2018 |
Luke |
Kalageenivaratoiminta VIRA, kalat, kalanpoikaset ja asiantuntijapalvelut Heinimaa Petri istutukset, kala, monimuotoisuus |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Kalalle Toukkaa Heiska Susanne hyönteiset |
päättynyt 2017 - 2019 |
Luke |
Sipulin Fusarium-sienten tuottamat mykotoksiinit ja niiden riskit elintarviketurvallisuudelle Latvala Satu elintarviketoksikologia, elintarviketutkimus, Sienitaudit, sipulinfusarioosi |
päättynyt 2017 - 2020 |
Luke |
Tuloslähtöinen maatalouspolitiikka: arvojen pohjalta kohti hyväksyttävyyttä, tehokkuutta ja toteutettavuutta (VABARO SA 310205) Pouta, Eija
|
päättynyt 2017 - 2022 |
Luke |
Understanding food value chain and network dynamics (VALUMICS) Kuisma, Miia
|
päättynyt 2017 - 2021 |
HY |
Ravinne- ja energiaomavaraisen lähiruoan tuotanto - Palopuron agroekologinen symbioosi Helenius, Juha Pekka
|
päättynyt 2 v.: 2016 - 2017 |
HY |
ScenoProt - Novel Protein Sources for Food Security and Climate: Health effects of new protein sources Pajari, Anne-Maria
|
käynnissä 6 v.: 2016 - 2021 |
HY |
Viljojen uusi tuleminen Euroopassa: monimuotoisuuden tukeminen luomu- ja ekstensiivisissä ruokajärjestelmissä Kurki, Sami Petri
|
käynnissä 4 v.: 2016 - 2019 |
Luke |
AB Seinäjoki, Innovaatioyhteisön jatkokehittäminen Högnäsbacka Merja biotalous, maatalous, yhteistyö |
päättynyt 2016 - 2018 |
Luke |
Alkutuotannon ja elintarviketurvallisuuden kyberuhat Nikander Jussi
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Kyselytutkimus lähiruokayritysten kannattavuudesta eri jakelukanavissa Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Ohjauskeinot ruokahävikin ja elintarvikejätteen puolittamiseksi Katajajuuri Juha-Matti rehuvarastot, ruokahävikki |
päättynyt 2016 - 2018 |
Ruokavirasto |
EU-kalat III Jestoi Marika dioksiinit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, kalatalous, kilpailukyky, raskasmetallit, rehut, ympäristön tila |
päättynyt 3 v.: 2016 - 2018 |
Ruokavirasto |
INNUENDO: A novel cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of foodborne pathogens Hakkinen Marjaana kokogenomisekvensointi, WGS, elintarviketurvallisuus, STEC, kampylobakteeri, yersinia, salmonella |
päättynyt 4 v.: 2016 - 2019 |
HY |
Agrifood - Ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille Kurki, Sami Petri
|
käynnissä 5 v.: 2015 - 2019 |
HY |
Exploring food choices and linking nutrition to landscape - Understanding drivers of food and nutrition insecurity of a Sub-Saharan African indigenous group Heim, Anita
|
käynnissä 4 v.: 2015 - 2018 |
HY |
LÄHI-INNO - Räätälöimällä ammattikeittiöihin Lähdesmäki, Merja Riitta
|
päättynyt 3 v.: 2015 - 2017 |
HY |
Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen - Etelä-Savon ruokaviesti Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
HY |
Supply chains and integrated steps towards sustainability reporting Suutari, Minna
|
käynnissä 2015 |
Luke |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Ylivainio Kari
|
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Kansainvälinen maaperän vuosi 2015 teemanäyttely Nuutinen Visa
|
päättynyt 2015 - 2015 |
Luke |
KOPLA - Laatutietoisuus ja osaaminen - koulutuksen avulla parempaa laatua metsähakkeen tuotantoon Pasanen Karri
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Metsä oppimisympäristönä - Etelä-Savo yhteisöllisenä metsätiedon avaajana Nikkanen Teijo
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Muut metsäsektorin markkina- ja taloustilastot Ylitalo Esa metsäsektori |
päättynyt 2015 - 2020 |
Luke |
Pellon käytön optimointi tuotannon kestäväksi tehostamiseksi Peltonen-Sainio Pirjo maalajit, pellonmetsitys, peltolohkot, tilakoko |
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
PuutarhaTALOUS Koivisto Anu puutarhatutkimus |
päättynyt 2015 - 2019 |
Luke |
Puutiede (Tieteenalojen toiminta, metsien käytön taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys) Verkasalo Erkki
|
päättynyt 2015 - 2025 |
Luke |
Yhteiseurooppalainen sorsakokous Pöysä Hannu
|
päättynyt 2015 - 2015 |
Luke |
Yrityksen taloustiede (Tieteenalojen toiminta, metsien käytön taloudellinen ja sosiaalinen kestävyys) Keronen Raili
|
päättynyt 2015 - 2025 |
Ruokavirasto |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Suominen Kimmo jätevesiliete, orgaaniset haitta-aineet, raskasmetallit, lääkeaineet, lannoitefosfori, elintarviketurvallisuus, pyrolyysi |
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
SYKE |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen (PProduct) Kari Ylivainio (LUKE) kemikaalit, Kulutus ja tuotanto sekä luonnonvarojen kestävä käyttö, |
päättynyt 2015 |
HY |
MAPPING, MANAGEMENT AND RESILIENCE OF ECOSYSTEM SERVICES FOR FOOD SECURITY AND RESPONSE TO CLIMATE CHANGE IN ETHIOPIA Markku Yli-Halla / Vastuullinen tutkija
|
päättynyt 4 v.: 2014 - 2017 |
HY |
Selvitys elintarvikevalvontaviranomaisten havaitsemista puutteista elintarvikealan PK-yritysten hygienialainsäädännön toteuttamisessa Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 1 v.: 2014 - 2014 |
Luke |
Elintarviketutkimustiedon työpajat Vasara Erkki
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Kansainvälisten kauppasopimusten vaikutus EU:n ja Suomen maa- ja elintarviketalouteen ja ruokaturvallisuuteen Niemi Jyrki
|
päättynyt 2014 - 2017 |
Luke |
Lappilainen luonnonvara TKI toimijoiden Innovaatio- ja osaamisyhteisön perustaminen, A32814 EU EAKR Alenius Virpi
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Lihaketjun kestävä kilpailukyky Jansik Csaba
|
päättynyt 2014 - 2017 |
Luke |
Lihaketjun taloudellinen kilpailukykyvertailu Itämeren alueella Jansik Csaba liha-ala, naudanlihantuotanto, sianlihantuotanto, siipikarjanlihantuotanto |
päättynyt 2014 - 2018 |
Luke |
Maan reservikaliumin esiintyminen Suomessa ja sen merkitys nurmen lannoituksen optimoinnissa Virkajärvi Perttu
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Meidän oma ruoka - ruokakasvatusmenetelmät osaksi koulun ja päiväkodin arkea Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Metsät moneen käyttöön -tutkimusohjelman koordinaatio Tolvanen Anne
|
päättynyt 2014 - 2018 |
Luke |
Ruokajärjestelmän kokonaistarkastelu Ovaska Ulla
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Ruokaketjun alueellinen verkostomalli lähiruoan käytön lisäämiseksi julkisissa keittiöissä Korhonen Kirsi
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Uumaja Future Forests, rahaliikenne Metla-SLU Hänninen Riitta
|
päättynyt 2014 - 2015 |
MTT |
Elintarviketutkimustiedon työpajat
|
päättynyt 2014 - 2015 |
MTT |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit geenivarat, ryvässipuli, maatiaiskana, kestävä käyttö |
päättynyt 2014 - 2016 |
MTT |
Ruokajärjestelmän kokonaistarkastelu
|
päättynyt 2014 - 2016 |
HY |
MAPPING, MANAGEMENT AND RESILIENCE OF ECOSYSTEM SERVICES FOR FOOD SECURITY AND RESPONSE TO CLIMATE CHANGE IN ETHIOPIA 2013-2017 Aserse, Aregu Amsalu
|
päättynyt 5 v.: 2013 - 2017 |
Luke |
Consumer learning to enhance the knowledge of products with geographical indications Tupasela Tuomo
|
päättynyt 2013 - 2015 |
Luke |
Enhancing development of water use efficient crops &production methods to dry and saline conditions Niemeläinen Oiva
|
päättynyt 2013 - 2017 |
Luke |
Optimizing Pathways and Market Systems for Enhanced Competitiveness of Sustainable Bio-Energy and Technologies in Europe Hakala Kaija
|
päättynyt 2013 - 2016 |
Luke |
Ravinteet rahaksi Kainuun vesiensuojelulla Vanhanen Henri
|
päättynyt 2013 - 2015 |
Luke |
Ruokajärjestelmän mittarointi suljetumman resurssien käytön dynamiikan ja kestävän kehityksen tueksi Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2013 - 2016 |
Luke |
Taudinaiheuttajakohtainen tieto - uusi mahdollisuus utareterveyden edistämiseen Heikkilä Anna-Maija
|
päättynyt 2013 - 2016 |
Luke |
Tunisian perunantuotannon kehittäminen - tavoitteena ympäristöystävällisempi viljely Rokka Veli-Matti hiekkamaat, jalostusohjelmat, lajikekokeet, perunanviljely, suola |
päättynyt 2013 - 2018 |
MTT |
Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys Kurppa Sirpa ekologinen kestävyys ja sen mittaaminen, mittarit ja argumenttipankki, lähiruoka ja lähiruokaketjut sekä -yrittäjät |
päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista edistävät toimenpiteet (FOREFOOD) Rikkonen Pasi lähiruoka, tarjonta, tarjontakonsepti, kysyntä, arvolupaus |
Päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Ruokajärjestelmän mittarointi suljetumman resurssien käytön dynamiikan ja kestävän kehityksen tueksi Kurppa Sirpa kestävä kehitys, viljavuus, ravinnejalanjälki, kasvukunto, ekotoksinen ympäristövaikutus, monivaikutteisuus, mittaminen, ravinnetase, arviointi, mittari, indeksi, ympäristökestävyys |
päättynyt 2013 - 2016 |
HY |
Kasvot luomulle - luomulähiruokayrittäjien markkinointi- ja viestintävalmennus Hyyryläinen, Torsti Tapani
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Lähiruoka arkipäivän valinnaksi, LÄHIVALINTA Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Resilience of European food systems - A multidisciplinary approach Törmä, Hannu Kalevi
|
päättynyt 2 v.: 2012 - 2013 |
HY |
Seed potato development project in Tanzania Valkonen, Jari Pekka Tapani
|
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
Luke |
HG-alueen toimintaedellytysten turvaaminen Virtanen Elina
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Kestävää hyvinvointia ruoasta Kurppa Sirpa
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Lannan ja jätevesilietteen ravinne- ja energiasisällön hyödyntäminen - teknologiat ja lopputuotteiden käyttökelpoisuus maataloudessa Rasa Kimmo
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Multi-breed genomic evaluation Mäntysaari Esa
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Siemenperunatuotannon kehittäminen Tansaniassa Virtanen Elina
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Kasvintuotannon kestävä tehostaminen (SusIntens) Peltonen-Sainio Pirjo ilmastonmuutos, kasvinjalostus, systeemitaso, ruokaturva, kestävä tehostaminen, mallinnus, satoisuus, huoltovarmuus, kilpailukyky, ympäristöjalanjälki, vaikuttavuus, globaalimuutos, ympäristöhyödyt, peltoviljely, tuotantojärjestelmät |
Päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
Kestävää hyvinvointia ruoasta Irz Xavier ruokalautanen, ravitsevuus, ympäristöriski, terveysvaikutus, arkipäivä, indeksi, indikaattori, ruoka, , politiikkaohjaus, hyvinvointi, LCA, elinkaari, riskitiedotus, kestävyys, ympäristövaikutus, luomu |
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Lannan ja jätevesilietteen ravinne- ja energiasisällön hyödyntäminen - teknologiat ja lopputuotteiden käyttökelpoisuus maataloudessa Rasa Kimmo
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat lähiruoan ekologinen kestävyys, kestävät hankinnat, ruokakasvatus, kuntapolitiikka, saavutettavuus, markkinointi, luomu, lähiruokaliiketoiminta |
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Ruokaturvan parantaminen Länsi- ja Itä-Afrikassa tutkimus- ja opetusyhteistyön avulla /Improving food security in West and East Africa through capacity building in research and information dissemination Korhonen Hannu J. Ruokaturva, Kehitysyhteistyö, Itä- ja Länsi-Afrikka, Vuosituhattavoitteet, Länsi-Afrikka, Counsultative Group on International Agricultural Research |
päättynyt 2012 - 2016 |
MTT |
Seosviljely ja lajikeseokset: satovarmuutta ja ruokaturvaa Himanen Sari monimuotoisuus, seosviljely, ilmastonmuutos, lajikeseos, palkokasvit, sääherkkyys |
päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
Siemenperunatuotannon kehittäminen Tansaniassa Valkonen Jari
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Suomen ruokaturva globaalitaloudessa Knuuttila Marja huoltovarmuus, omavaraisuus, ruokaturva |
päättynyt 2012 - 2014 |
RKTL |
Vapaa-ajankalastaja ryhmäkuvassa Salmi Pekka Eläinluonnonvarat ja yhteiskunta -tutkimusohjelma, kalastajien asenteet ja arvot, kalastusalan järjestöt, luonnon virkistyskäyttö, luonnonvarojen käytön yhteensovittaminen, vapaa-ajankalastaja, vapaa-ajankalastus |
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Kotimaiset palkoviljat maidontuotannon omavaraisuuden tehostajana Vanhatalo, Aila Orvokki
|
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
HY |
MAUKAS - Maakunnallista luomu- ja lähiruokaa yhteistyössä ammattikeittiöille Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
Luke |
Kymijoen vaelluskalat - elvyttäminen Vehanen Teppo
|
päättynyt 2011 - 2016 |
Luke |
Ruokahävikki-sateenvarjo Silvennoinen Kirsi
|
päättynyt 2011 - 2016 |
Luke |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
päättynyt 2011 - 2015 |
MTT |
Food Safety Cluster - Elintarviketurvallisuus ruokaturvallisuus, vierasesine, biosensori |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
HYVINVOIPA Hyvän ruokavalion, kestävää kehitystä edistävien ruokavalintojen ja liikunta-aktiivisuuden edistäminen erikuluttajaryhmissä ohjauskeinojen näkökulmasta Kurppa Sirpa liikunta, ympäristö, ruokajärjestelmä, ruoka, kestävyys, luomu, lähiruoka, verotus, hyvinvointi, strategia, ravitsemus, alemmat sosiaaliluokat, lapsiperheet, ympäristövaikutukset, LCA, ohjauskeinot, terveys |
Päättynyt 2011 - 2013 |
MTT |
Peltoviljelyn vesitalouden hallinnan käytännön toimet energian ja ravinteiden käytön tehostamiseksi ilmaston muuttuessa (VEHMAS) Peltonen-Sainio Pirjo kuivuus, talvisadanta, ravinteidenkäytön tehokkuus, ruokaturva, vesi, maa, kasvusto, ympäristö, veden saatavuus, typpi, kastelulaite, fosfori, hallinta, energiatehokkuus, kastelujärjestelmä, ilmastonmuutos, tuotantoepävarmuus, kastelu, huuhtoutuminen, vesitalous |
Päättynyt 2011 - 2014 |
MTT |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
päättynyt 2011 - 2015 |
RKTL |
Aquabest Vielma Jouni avomerikasvatus, Itämeri, kiertovesikasvatus, luonnonvaratalouden kannattavuus ja kilpailukyky, ravinteiden kierrättäminen, vesiviljely, ympäristölainsäädäntö |
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
HY |
Erinomaista Etelä-Savosta lähiruokaoppaan päivittäminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 2 v.: 2010 - 2011 |
MTT |
Baltic Ecological Recycling Agriculture and Society Implementation Seuri Pentti Itämeri, ravinteiden kierrätys, luonnonmukainen tuotanto, ravinnetase, karjanlanta, rehevöityminen, integroitu ravinnetalous, ravinnetappiot, eutrophication, nutrient losses, the Baltic Sea, re-circulation of nutrients, organic agriculture, nutrient balance, manure, integrated nutrient management |
päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Kotimaisen valkuaisomavaraisuuden parantaminen globaalimuutosten paineessa (OMAVARA) Peltonen-Sainio Pirjo palkokasvit, tuotantojärjestelmät, huoltovarmuus, ilmastonmuutos, öljykasvit, monimuotoisuus, tuotannon suunnitelumallit, kannattavuus, tuotantovarmuus, valkuaisomavaraisuus, ekologiset palvelut |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Ruuan ympäristöystävällisyyden ja paikallisuuden viestintä matkailukontekstissa Logren Johanna ruokapalvelut, markkinointi, Venäjä, lähiruoka, venäläiset matkailijat, ympäristöystävällisyys, matkailu, luomu |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Vihannesviljelystä vahva elinkeino Pohjois-Suomeen Räty Anu Vihannesviljely, Istukassipuli, Valkosipuli, Avomaankurkku, Vihannekset, Kaali, Kesäkurpitsa, Keräkaali, Porkkana, Kukkakaali, Parsakaali |
päättynyt 2010 - 2014 |
MTT |
Vuorovaikutteinen ja vastuullinen elintarvikeketju - ratkaisuja tuottajien ja kuluttajien kohtaamisen haasteisiin Koistinen Laura Kohtaaminen, Vastuullisuus, Ruokaketju, Ruokajärjestelmä, Maataloustuottajat, Kuluttajat, Vuorovaikutus |
Päättynyt 2010 - 2014 |
Ruokavirasto |
E. coli -bakteerit eläintautien ja zoonoosien aiheuttajina Pelkonen Sinikka E. coli, eläintaudit, zoonoosi, elintarviketurvallisuus |
päättynyt 7 v.: 2010 - 2016 |
HY |
ILME - Etelä-Savon pk-elintarvikeyritysten imagon parantaminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2009 - 2012 |
HY |
Paikalliset elintarvikkeet ja ruokapalvelut matkailun tukena
|
päättynyt 2 v.: 2009 - 2010 |
HY |
Rural Studies -yliopistoverkosto Hyyryläinen, Torsti Tapani
|
päättynyt 8 v.: 2009 - 2016 |
Luke |
Metsäympäristön tilan seuranta Merilä Päivi ainetase, boreaaliset metsät, ilman epäpuhtaudet, kasvillisuuskartoitus, maaperätiede, maavesi, metsät kasvillisuuden mukaan, talousmetsät, ympäristösaasteet |
päättynyt 2009 - 2019 |
MTT |
Effects of climate change on emerging natural toxins in plant and seafood production Rötter Reimund viljat, simpukka, ruokaturva, sienimyrkyt, ilmastonmuutos, mallinnus |
Päättynyt 2009 - 2011 |
MTT |
Exploring alternative scenarios of adapting to climate change Rötter Reimund claims on land and water, rural development policies, carbon price, trade, scenarios, climate change, market changes, development goals, sustainability, farming system, cropping system model, livelihoods, food security, poverty, exploration, analytical framework, adaptation strategies, adaptive management practices, modelling, agriculture, rural areas, adaptive capacity, Ethiopia, Sub-Saharan Africa, low-income countries, mitigation, food consumption, natural resources, food print, dietary changes |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
KEKEPAMPO - Kestävää kehitystä edistävien julkisten ruokahankintojen merkitys ruokakulttuurin ja kestävän kehityksen tietoisuuden, maaseutuyrittäjyyden sekä kunta- ja aluetalouden kannalta Kurppa Sirpa julkiset hankinnat, kuntapolitiikka, minäpystyvyys, ruokajärjestelmä, kouluruoka, kestävyys, ruokakasvatus |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
SEED - Minä-pystyvyyden kehittäminen ruokakasvatuksen avulla - Kuinka rohkaista tulevaisuuden kansalaisia kestävän yhteisön puolesta Risku-Norja Helmi tunteet, eheyttävä opetus, autenttinen oppimisympäristö, koulu-maatilayhteistyö, käsitteellinen muutos, diskursiivinen kehitys, kouluruoka, KeKe-taidot, kontekstuaalinen oppiminen, kestävän kehityksen kasvatus (KeKe-kasvatus) |
päättynyt 2009 - 2011 |
MTT |
Sopeutumiskyvyn edistäminen suomalaisessa maa- ja elintarviketaloudessa / Enhancing the adaptive capacity of Finnish agriculture Kahiluoto Helena palautuvuus (resilienssi), sopeutumiskyky, monimuotoisuus, ruokajärjestelmä, elintarvikejärjestelmä, maataloussektori, markkinointikanavat, tilatyypit, globaalimuutos, viljelyjärjestelmät, lajikkeet, ilmastonmuutos, ruokaturva, tuottavuus, talous, ympäristövaikutukset, kasvihuonekaasut, ekosysteemipalvelut, arviointimenetelmät, indikaattorit, skenaariot, sidosryhmädialogi, ravinnetaseet |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
PubCat - Julkiset ruokahankinnat KeKe-ajattelun ja suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä Risku-Norja Helmi kestävä kehitys, viestintä, suomalainen ruoka, luomuruoka, lähiruoka, kokonaiskestävyys, kokonaislaatu, julkiset ruokapalvelut, ruokakulttuuri |
Päättynyt 2008 - 2011 |
MTT |
Utaretulehduksen vaikutus lypsylehmien uudistamiseen ja maidontuotannon taloudelliseen tulokseen Heikkilä Anna-Maija utaretulehdus, dynaaminen optimointi, lypsykarja |
Päättynyt 2008 - 2011 |
Luke |
Kalastuksen kestävyys ja eläinpolitiikka Salmi Pekka
|
päättynyt 2006 - 2016 |
MTT |
ConsEnv - Kotitalouksien kulutusvalintojen ympäristövaikutukset ja niistä viestiminen - esimerkkeinä elintarvikkeet ja asuminen Kurppa Sirpa ympäristökuormitus, ympäristövaikutus, IO, elintarvike, panos-tuotosmalli, skenaario, LCA, kuluttaja, kulutus, elinkaarianalyysi, asuminen, hybridi |
Päättynyt 2006 - 2009 |
MTT |
Elintarviketurvallisuus kilpailukyvyn välineenä ja kustannustekijänä - tarkastelukohteena kotimainen siipikarjasektori Peltola Jukka
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Lähiruokaa markkinoille Kivijärvi Pirjo
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
MTT |
Suomalaisen siipikarjanlihan kulutuksen merkitys Forsman-Hugg Sari lihasiipikarja, kustannukset, kuluttajamarkkinointi, horeca-sektori, elintarviketurvallisuus |
Päättynyt 2006 - 2008 |
HY |
BERAS - Itämeren ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta Seppänen Laura Itämeri ja ravinnehuuhtoutumat, luomu- ja lähiruoka, ympäristö-, talous- ja yhteiskunnalliset vaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Elintarviketurvallisuus ja elintarvikeketjut Lyhs Ulrike elintarviketurvallisuus |
päättynyt 2003 - 2007 |
HY |
Luonnonmukainen munantuotanto elintarviketurvallisuuden hallinta Holma Ulla luonnonmukainen tuotanto, siipikarjatalous, kana, eläinten hyvinvointi, elintarviketurvallisuus, kampylobakteeri, salmonella, eläintaudit, loistaudit |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Organic egg production - management of animal welfare and food safety - Makera Dnro 3717/502/2002 Valros, Anna Elisabet
|
päättynyt 3 v.: 2003 - 2005 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä Seppänen Laura Lähiruoka, luonnonmukainen tuotanto, luomu, luomutuotteet, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppimishaasteet, ruokajärjestelmä, paikallistaminen, talousvaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä - vaikutukset ja oppimishaasteet Helenius Juha lähiruoka, globalisaatio, ruokaturva, luomu, elintarviketalous, elintarvikeyritys, ekologia, talous |
päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Elintarviketurvallisuuspolitiikan toimivuus ja hyväksyttävyys kysyntä-tarjonta -ketjussa Peltola Jukka
|
Päättynyt 2003 - 2007 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Kuluttajien ja paikallisten luomutuottajien yhteistyö osana maaseudun kestävää kehitystä ympäristövaikutukset, luomutuotanto, lähiruoka, tuottaja-kuluttaja yhteistyö |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Ohjelma, tiedonlevitys ja toteutus luomutuotanto, ekologinen tuotanto, Itämeri, tieteidenvälisyys, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Paikallisten luonnonmukaisten elintarvikkeiden toimitus- ja tuotantoketjun ympäristövaikutusten arviointi luomutuotanto, ekologinen tuotanto, ravinteiden käyttö, energiankulutus, ruokajärjestelmä, ympäristökuormitus, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Taloudellisten vaikutusten arviointi ja parannusehdotukset kierrätys, ruokajärjestelmä, lähiruoka, luomutuotanto, ekologinen tuotanto, talous, tilataso, aluetaso |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Maaseudun huoltovarmuus Haapala Hannu maaseutu, maatalous, huoltovarmuus |
Päättynyt 2003 - 2005 |
MTT |
Paikallistamisen vaikutukset oppivassa ruokajärjestelmässä Risku-Norja Helmi lähiruoka, luonnonmukainen maatalous, paikallistalous, panos-tuotosmalli, materiaalivirrat, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppiminen, systeemianalyysi, ruokajärjestelmä, elintarvikeketju, Etelä-Savo |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Perunan kokonaislaadun indikaattorit pellolta pöytään Kurppa Aarne peruna, laatu, laatutietopankki, laatukriteerit, laatustrategiat, satoennusteet, laatuennusteet, laadunvaihtelu, Internet, tietopalvelu |
Päättynyt 2003 - 2005 |
MTT |
Informaation tuotanto ja käyttö elintarviketurvallisuusriskien hallinnassa Peltola Jukka elintarviketurvallisuus, informaatio, ruoan laatu |
Päättynyt 2001 - 2004 |
MTT |
Rehutaulukot ja ruokintasuositukset Rinne Marketta minkki, broileri, nurmet, turkiseläin, kettu, energia-arvo, valkuaisarvo, märehtijä, nauta, lammas, vuohi, sika, siipikarja, muniva kana, kalkkuna, kananpoika, rehuarvo |
päättynyt 2001 - 2020 |
MTT |
Vaihtoehtoiset tarjontaketjut ja maaseudun elintarvikeyrittäjyys: tutkimus paikallisista tarjontajärjestelmistä Forsman Sari ruoka, elintarvikkeet, kotimaiset tuotteet, markkinointi, tarjontaketju, pienyritykset, vähittäiskauppa, suurkeittiöt, matkailu, maaseutu, lähiruoka |
Päättynyt 2000 - 2003 |
HY |
Kuluttajien maksuhalukkuus elintarvikkeiden turvallisuudesta ja laadusta: naudanlihan merkintäjärjestelmä ja informaation tehokas käyttö Kola Jukka ruokaturvallisuus, naudanliha, informaatio, maksuhalukkuus, contingent valuation |
päättynyt 1999 - 2001 |
MTT |
Nurmisiementen tuotanto vientiin tutkimus- ja kehittämishanke Niemeläinen Oiva siementuotanto, timotei, nurminata, ruokonata, englanninraiheinä, westerwoldinraiheinä, siemenkauppa, huoltovarmuus, siemenviljely, talvituhot |
Päättynyt 1999 - 2005 |
MTT |
Resurssien muuntaminen kilpailukyvyksi elintarvikealan maaseutuyrityksissä Forsman-Hugg Sari osaaminen, kilpailuetu, menestyminen, resurssit, kilpailustrategia, pienyritys, maaseutu, elintarvikeala |
Päättynyt 1999 - 2004 |
MTT |
Yhteiskuntatieteellinen osatutkimus/SUSAGRI Yli-Viikari Anja maatalous, kestävä kehitys, ekologinen kestävyys, taloudellinen kestävyys, sosiaalinen kestävyys, indikaattorit, Loimijoki-projekti, yhteiskuntatieteellinen ympäristötutkimus, GIS |
Päättynyt 1995 - 2000 |
HY |
Elintarvikeapu osana elintarvikejärjestelmää - Tapaustutkimus Tansaniasta Tapio-Biström Marja-Liisa elintarvikeapu, ruokaturva |
päättynyt 1993 - |