Tavoitteena on lisätä suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon arvostusta sekä ruokajärjestelmien kestävyyttä ja kehittää suomalaista kouluruokailua kansainvälisenä esimerkkinä. Tätä tavoitellaan johdonmukaisen ruokakulttuuria korostavan, kestävän kehityksen mukaisen ajattelun sekä julkisten kestävien hankintojen kautta. Monitieteisessä tutkimushankkeessa tarkastellaan kuntien julkista ruokapalvelua, hankintakriteereitä, hankintakanavia ja kilpailutuksen vaikutuksia sekä näiden taustalla vaikuttavia käsityksiä, arvoja ja asenteita. Tarkastelussa kiinnitetään huomio hankintojen merkitykseen kestävän kehityksen (KeKe) ajattelun ja suomalaisen ruokakulttuurin ilmentäjänä. Elokuussa 2008 lähettiin kaikkiin suomen-/kaksikielisiin kuntiin laaja kysely, jonka avulla haluttiin selvittää - miten kestävä kehitys nykyisin otetaan huomioon kuntien julkisissa ruokapalveluissa; - miten kestävä kehitys ymmärretään kunnallisessa ruokahuollossa;- miten julkinen ruokahuolto voi edistää klähettiin estävää kehitystä - mahdollisia eroja kuntatyyppien välillä - kiinnostusta osallistua PubCat tutkimukseen, jossa kehitetään kunnallista ruokapalvelutoimintaa siten, että se tukee kokonaisvaltaisesti kestävää kehitystä Pubcat on osa KekePampo kokonaisuutta;strateginen rahoitus sekä haetaan että raportoidaan KekePampo-kokonaisuuden kautta.
Vastaava tutkija
Risku-Norja Helmi Hankkeen kesto 2008 - 2011
Asiasanat
kestävä kehitys, viestintä, suomalainen ruoka , luomuruoka , lähiruoka, kokonaiskestävyys, kokonaislaatu, julkiset ruokapalvelut, ruokakulttuuri
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|