|
|
Hakuehto:
asiasanalla
valkuaisaineet | |
|
Hakutuloksessa 47 hanketta |
Sivu:
[1] |
|
Takaisin asiasanahakemistoon
|
Listausjrjestys: Hankkeen nimi | Vastuuhenkil | Tiedontuottaja |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkil ja asiasanat |
Kesto |
HY |
Algae Foods - Levän uudentyyppinen hyödyntäminen Vanhatalo, Aila Orvokki
|
päättynyt 2 v.: 2013 - 2014 |
MTT |
Aminohappokoe porsailla Suomi Kaija aminohapot, porsaat, porsasrehut, valkuaisaineet, valkuaistaso |
Päättynyt 1986 - 1987 |
Luke |
Anthropogenic greenhouse gas emissions from organic forest soils: improved inventories and implications for sustainable management Laiho Raija boreaaliset metsät, hiilen kierto, suometsätiede |
päättynyt 2016 - 2018 |
MTT |
Biogeenisten amiinien määrittäminen elintarvikkeista Antila Pirkko amiinit, elintarvikkeiden laa, juusto, lihavalmisteet, valkuaisaineet |
Päättynyt 1989 - 1990 |
HY |
Camelinan ja hampun sivujakeet hyödyksi: haitta-aineiden kartoitus, in vitro valkuaisen arviointi ja metaaninvähennyspotentiaali Lamminen, Marjukka Elina
|
käynnissä 3 v.: 2022 - 2024 |
HY |
Cross-linking of animal- and plant-based proteins, a new approach to tackle poor functionality and nutritional quality of plant-based protein in food applications (Funding of Faculty of Health and Environmental Sciences, Auckland University of Technology) Le, Thao
|
käynnissä 2 v.: 2021 - 2022 |
HY |
Enhanced Production of Heterologous Proteins Following Translational Fine-Tuning by Optimized Post-Transcriptional RNA Modification Sarin, Leif Peter
|
käynnissä 7 v.: 2019 - 2025 |
HY |
Food Functionalities of Insect Protein
|
käynnissä 5 v.: 2019 - 2023 |
MTT |
Heraproteiinien toiminnalliset ominaisuudet (Yhdistetty 1992 osatutkimukseksi tutkimushankkeeseen 34161492 Proteiinien funktionaaliset ominaisuudet) Rantamäki Pirjo elintarvikkeiden laa, fysikaalis-kemiallis, hera, mittausmenetelmät, valkuaisaineet |
Päättynyt 1988 - 1992 |
MTT |
Heravalkuaisrikaste pikkuporsaiden rehuna Suomi Kaija herajauhe, kasvu, porsaat, ruokinta, terveys, valkuaisaineet, valkuaisrehut |
Päättynyt 1985 - 1988 |
MTT |
Hiehokauden ruokinnan vaikutus utareen kehitykseen, hormonieritykseen ja maitotuotoksiin Mäntysaari Päivi hiehot, hiehon kasvatus, ruokintaintensiteetti, proteiinit, valkuaisaineet, utareen kehitys, maitotuotos, hormonieritys |
Päättynyt 1990 - 1998 |
HY |
Ice-structuring proteins from wheat brans to improve frozen dough/bread quality Huang, Xin
|
käynnissä 2 v.: 2022 - 2023 |
MTT |
Integroituun tuotantoon (IP) liittyvä tutkimus broilereilla Kiiskinen Tuomo broileripoikanen, ravintoaineiden hyväksikäyttö, valkuaisaineet, fosfori, energia, probiootit, orgaaniset hapot, eläintiheys |
Päättynyt 1996 - 1998 |
MTT |
Kasvavien siitossikojen energia- ja valkuaistasokoe Suomi Kaija emakot, energia, hedelmällisyys, kasvu, ruokinta, sika, valkuaisaineet |
Päättynyt 1988 - 1993 |
MTT |
Kauran biotekninen prosessointi uusiksi elintarvikkeiksi Eurola Merja kaura, mallastus, fermentaatio, käyminen, fytaatit, rasvat, valkuaisaineet, proteiinit |
Päättynyt 1998 - 2001 |
Luke |
Kohti teollisia symbiooseja valkuaisaine- ja ravintolisätuotannossa - Puu- ja panimoteollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen Vanhanen, Henri biotalous, elinkaariarviointi, elinkaarimallit, kiertotalous, runsasproteiininen ruokavalio, valkuaisaineet, ympäristövaikutusten arviointi, Maataloustiede, Metsätiede |
päättynyt 2018 - 2021 |
MTT |
Kotimaisten valkuaisrehujen käyttö sikataloudessa Suomi Kaija aminohapot, herne, kotimaiset rehut, lihasika, ruokinta, rypsirouhe, valkuaisaineet |
Päättynyt 1987 - 1989 |
Luke |
Lapin alueen elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen rehun tuotannossa Vanhanen, Henri valkuaisaineet, valkuaisrehut, Maatalouden bioteknologia |
käynnissä 2021 - 2023 |
HY |
LegumeGap: Increasing productivity and sustainability of European plant protein production by closing the grain legume yield gap Stoddard, Frederick Lothrop
|
käynnissä 4 v.: 2019 - 2022 |
MTT |
Luomuviljojen typpilannoitustekniikat Schäfer Winfried luonnonmukainen viljely, luomu, viherlannoitus, typpilannoitus, viljat, lietelanta, laatu, proteiinit, valkuaisaineet |
Päättynyt 1997 - 2000 |
MTT |
Maidon rasvan ja valkuaisen koostumuksen muuttamismahdollisuudet jalostusvalinnan avulla Maijala Kalle hapot, maito, maitorasva, rasvahapot, valkuaisaineet |
Päättynyt 1985 - 1985 |
MTT |
Maitovalkuaisen tuotantoa rajoittavat aminohapot nurmisäilörehuruokinnalla Varvikko Tuomo maito, maidontuotanto, valkuaisaineet, aminohapot, säilörehu, lypsylehmä, lehmät, histidiini |
Päättynyt 1995 - 1998 |
MTT |
Mallasohran proteiinit ja mallastuslaatu Kontturi Markku lajikkeet, mallasohra, mallastuslaatu, typpilannoitus, proteiinit, valkuaisaineet, valkuaisen koostumus, valkuaisen sijainti, immunolokalisaatio |
Päättynyt 1991 - 1997 |
Luke |
Metsätilojen vuokrauksesta uusi metsäomaisuuden hoidon kokonaispalvelu Kurttila Mikko
|
päättynyt 2015 - 2017 |
HY |
Modification of the functionality and bioactivity of cereal proteins Tuula Sontag-Strohm / Vastuullinen tutkija
|
päättynyt 4 v.: 2010 - 2013 |
HY |
MyShroom Mikkonen, Kirsi Susanna
|
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
HY |
Novel multifunctional plant protein ingredients with bioprocessing
|
päättynyt 3 v.: 2014 - 2016 |
HY |
Novel multifunctional plant protein ingredients with bioprocessing (BIOPROT)†Horizon 2020 Sustainable Food Call Katina, Kati Kristiina
|
päättynyt 3 v.: 2014 - 2016 |
Luke |
Nurmesta elintarvikekelpoista proteiinia Rinne, Marketta nurmipalkokasvit, nurmiheinät, prosessi, valkuaisaineet, valkuaisrehut, Kotieläintiede, maitotaloustiede |
käynnissä 2022 - 2025 |
MTT |
Ohra ja kaura lehmien väkirehuna Heikkilä Terttu kaura, lypsykarja, maito, ohra, rasvat, rehuarvo, ruokinta, nurmisäilörehu, valkuaisaineet, väkirehut |
Päättynyt 1980 - 1991 |
HY |
Ohran hordeiinistandardin kehittäminen
|
päättynyt 1 v.: 2015 - 2015 |
HY |
ProFaba: Developing improved Vicia faba breeding practices and varieties to drive domestic protein production in the European Union Stoddard, Frederick Lothrop
|
käynnissä 4 v.: 2019 - 2022 |
MTT |
Rapsi-ohraseoksen viljelytekniikka Nissinen Oiva kuiva-aine, ohra, rapsi, rehukasvit, rehuvilja, siemenseokset, säilörehu, typpilannoitus, valkuaisaineet |
Päättynyt 1986 - 1991 |
MTT |
Rehun valkuaisen laadun ja määrän vaikutus minkkien ja sinikettujen kasvuun ja turkin laatuun Rekilä Teppo turkiseläimet, minkki, ruokinta, sinikettu, valkuaisaineet, turkinlaatu |
Päättynyt 1995 - 2004 |
Luke |
Ruokaturvan varmistaminen muuttuvassa ilmastossa Rokka Veli-Matti
|
päättynyt 2011 - 2015 |
MTT |
Ruokinnan ja hedelmällisyysominaisuuksien välinen yhteys tarkkailukarjoissa Juga Jarmo energia, hedelmällisyys, lypsykarja, ruokinta, valkuaisaineet |
Päättynyt 1988 - 1988 |
HY |
ScenoProt - Novel Protein Sources for Food Security and Climate: Health effects of new protein sources Pajari, Anne-Maria
|
käynnissä 6 v.: 2016 - 2021 |
MTT |
Suojattu valkuaislisä sonnien ohra-säilörehuruokinnassa Joki-Tokola Erkki lihakarja, säilörehu, timotei, valkuaisaineet |
Päättynyt 1987 - 1989 |
MTT |
Säilöntäaineet säilörehun valmistuksessa, bakteerit ja entsyymit Toivonen Vesa bakteerit, entsyymit, lypsykarja, maito, rasvat, rehunsäilöntäaineet, ruokinta, nurmisäilörehu, valkuaisaineet |
Päättynyt 1985 - 1991 |
MTT |
Urheiluhevosen ravitsemuksen ja kasvun optimoiminen Saastamoinen Markku hevonen, varsa, energia, ravinnontarve, ravintoaineet, valkuaisaineet, proteiinit, aminohapot |
Päättynyt 1989 - 1998 |
MTT |
Valkuaislisän, sen laadun ja käyttöajankohdan vaikutus Ay-sonnien kasvuun säilörehuruokinnalla Joki-Tokola Erkki lihakarja, mikrobisynteesi, pötsihajoavuus, suolihajoavuus, säilörehu, valkuaisaineet |
Päättynyt 1989 - 1991 |
MTT |
Valkuaistason ja aminohappokoostumuksen vaikutus rekikoirien suorituskykyyn ja plasman aminohappokoostumukseen Saastamoinen Markku koira, ruokinta, valkuaisaineet, aminohapot, sulavuus, liikunta |
Päättynyt 1998 - 1998 |
MTT |
Viljan laatu Kontturi Markku kevätviljat, viljelytekniikka, lajikkeet, typpilannoitus, laatu, valkuaisaineet, valkuaispitoisuus |
Päättynyt 1978 - 2001 |
HY |
Viljaproteiinien muokkaus hapettamisen avulla Tuula Sontag-Strohm / Vastuullinen tutkija
|
päättynyt 5 v.: 2012 - 2016 |
MTT |
Viljelytekniikan ja kasvinjalostuksen vaikutus kevätvehnän valkuaispitoisuuteen ja valkuaisen laatuun Esala Martti analyysimenetelmät, kevätvehnä, laatu, lannoitusajankohta, sadetus, typpi, typpilannoitus, valkuaisaineet, valkuaispitoisuus |
Päättynyt 1986 - 1991 |
HY |
Virusproteiinien tuottamisen molekulaarinen perusta/ Jane ja Aatos Erkon säätiö Mäkinen, Kristiina Maria
|
käynnissä 4 v.: 2015 - 2018 |
MTT |
Ympäristökuormituksen vähentämiseen tähtäävän ruokinnan vaikutukset broilerituotannossa Kiiskinen Tuomo broileripoikanen, ravintoaineiden hyväksikäyttö, valkuaisaineet, fosfori, energia, eläintiheys |
Päättynyt 1996 - 1998 |
|