|
|
Hakuehto:
asiasanalla
ruoka | |
|
Hakutuloksessa 53 hanketta |
Sivu:
[1] 2 |
|
Takaisin asiasanahakemistoon
|
Listausjärjestys: Hankkeen nimi | Vastuuhenkilö | Tiedontuottaja |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Kesto |
HY |
6Aika:CircularHoodFood Alakukku, Laura Elina
|
käynnissä 2 v.: 2020 - 2021 |
Luke |
Adding value in resource efficient food systems Rasi, Saija jätelaki, ruoka, Ympäristötekniikka |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
ApoE4 genotyyppitiedon ja interventiointensiteetin vaikutus elintapamuutosten toteutumiseen ja aistinvaraisiin mieltymyksiin (ApoE4mot) Tahvonen Raija rasvat, ravitsemusfysiologia, ravitsemustutkimus, ruoka, terveystarkkailu, tokoferolit |
päättynyt 2015 - 2019 |
MTT |
Climate Count & Communication - Elintarvikkeiden hiilijalanjälkien laskentamenetelmät, tuottaminen, viestintä ja ohjauskeinot Katajajuuri Juha-Matti methodology, tool, guidelines, supply chain, metodologia, työkalu, laskentaohje, rules, consumer, citizen, bonus, credit, jatkuva parantaminen, kansalainen, ohjauskeino, kuluttaja, food, laskentasääntö, production chain, kulutus, improvement, life cycle assessment, carbon labelling, climate, life cycle, ilmasto, development, life cycle analysis, consumption, policy instrument, ilmastovaikutus, ilmastonmuutos, ilmastotieto, ilmaston lämpeneminen, hiilijalanjälki, climate change, climate impact, greenhouse gas, kasvihuonekaasu, global warming, ilmastopalaute, carbon footprint, carbon label, elintarvike, ilmastobonus, elinkaari, elinkaarianalyysi, food, elinkaariarviointi, parantaminen, ruoka, hiilimerkintä, toimitusketju, tuotantoketju, elintarvikeketju |
Päättynyt 2009 - 2013 |
MTT |
ClimateCommunication - Elintarvikkeiden hiilijalanjälkitietojen laskentamenetelmät, vertailtavuus ja viestintä: mahdollisuudet ja haasteet Katajajuuri Juha-Matti communication, hiilijalanjälki, ruoka, elintarvike, hiilimerkki, merkintä, hiilimerkintä, viestintä, tuoteviestintä, kuluttaja, kuluttajatieto, ympäristömerkki, international, labelling, carbon, ilmastonmuutos, kansainvälinen, carbon foot print, footprint, eco label, label, carbon label, food |
Päättynyt 2009 - 2011 |
Luke |
Crop diversification and weeds Salonen Jukka kasvinsuojelu, luonnonmukainen maataloustuotanto |
päättynyt 2015 - 2018 |
HY |
Elintarvikeketjun kriittisten pisteiden laatuanalyysi ja sen vaikutus ruoan laatuun, turvallisuuteen ja terveellisyyteen, QACCP Särkkä-Tirkkonen Marjo elintarvikeketju, ruoka, laatu |
päättynyt 2007 - 2010 |
MTT |
Elintarvikeketjun vastuullisuuden konseptointi liiketoimintamahdollisuudeksi Forsman-Hugg Sari Elintarvikeketju, Yhteiskuntavastuu, Ruoka, Mittaaminen, Yritysvastuu, Vastuullisuus |
Päättynyt 2010 - 2012 |
Luke |
Elintarvikkeiden elinkaariarviointimetodologian kehittäminen ja harmonisointi Katajajuuri, Juha-Matti elinkaariarviointi, ruoka, Ympäristö, Ympäristötiede |
käynnissä 2021 - 2024 |
MTT |
Elintarvikkeiden hiilijalanjäljet Katajajuuri Juha-Matti hiilijalanjälki, hiilidioksidi, CO2, ympäristövaikutus, elinkaariarviointi, ruoka, elintarvike, life cycle assessment, elinkaarianalyysi, life cycle analysis, carbon footprint, carbon dioxide, environmental impact |
Päättynyt 2008 - 2009 |
Luke |
Food SystemiCity ohjelma Heiska, Susanne ruoka, Tulevaisuus, Maataloustiede, Muut maataloustieteet |
käynnissä 2023 - 2025 |
MTT |
FOODPRINT - Elintarvikeketjun toiminnan kehittäminen jalanjäljen pienentämiseksi: laskentamenettelyjen ja työkalujen kehitys Katajajuuri Juha-Matti rehevöityminen, happamoituminen, ympäristövaikutus, ympäristökuormitus, tuote, elinkaari, elinkaariarviointi, hiilijalanjälki, elintarvike, ruoka, ilmastovaikutus, elintarvikeketju, toimitusketju, tuotantoketju, kehittäminen, parantaminen, metodologia, standardi, laskenta, harmonisointi, laskentaohje, laskentamenetelmä, työkalu, vesijalanjälki, rehevöitymisjalanjälki, ilmasto, climate impact, carbon footprint, global warming potential, food, foodstuff, product, eutrophication, acidification, environmental impact, environmental load, LCA, life cycle assessment, life cycle analysis, supply chain, improvement, development, harmonisation, method, methodology, rule, calculation, guide |
Päättynyt 2009 - 2012 |
MTT |
FOODWEB - Itämeren alueen ruokaympäristö ja terveys;totutuista tavoista tietoisuuteen. Kurppa Sirpa ympäristöriski, ympäristötietoisuus, ruoka-alue, valuma-alue, ruoka, ruokalautanen, tietokanta |
Päättynyt 2011 - 2013 |
Luke |
Geenivarat ja viljelykasvien villit sukulaislajit Kiviharju Elina geenivarat, kansainvälinen toiminta, käyttöarvo, luonnonsuojeluohjelmat, strategiat |
päättynyt 2015 - 2019 |
MTT |
Hiilineutraalisuus - käsitteestä toimenpiteiksi ilmastovaikutus, ruoka, kulutus, ympäristövaikutus, hiilijalanjälki |
Päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
HYVINVOIPA Hyvän ruokavalion, kestävää kehitystä edistävien ruokavalintojen ja liikunta-aktiivisuuden edistäminen erikuluttajaryhmissä ohjauskeinojen näkökulmasta Kurppa Sirpa liikunta, ympäristö, ruokajärjestelmä, ruoka, kestävyys, luomu, lähiruoka, verotus, hyvinvointi, strategia, ravitsemus, alemmat sosiaaliluokat, lapsiperheet, ympäristövaikutukset, LCA, ohjauskeinot, terveys |
Päättynyt 2011 - 2013 |
Luke |
Ilmasto- ja energiastrategian metsänielu Lehtonen Aleksi
|
päättynyt 2016 - 2016 |
Luke |
Ilmastovaikutusdatasetti ruokapalvelusektorille Vorne, Virpi ympäristövaikutusten arviointi, elinkaariarviointi, ruoka, Ympäristötiede, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
Luke |
Innovative and Sustainable Exploitation of Plant Proteins in Future Foods Pihlanto Anne elintarviketeknologia, elintarviketutkimus, herne, kaurat, ruoka |
päättynyt 2017 - 2021 |
Luke |
Innovoinnilla ja kokeilutoiminnalla kestävää kasvua ja ruokaa Hämeessä Vasara Erkki elintarviketutkimus |
päättynyt 2015 - 2018 |
Luke |
Kansallisten kasvigeenivarakokoelmien hoito ja ylläpito Suojala-Ahlfors, Terhi geenivarat, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
MTT |
Kohti kestäviä elintarvikevalintoja - kuluttajainformaatio ruoan ravitsemus- ja ympäristövaikutuksista kestävyyden kontekstissa Saarinen Merja ympäristövaikutukset, ravitsemus, maaperävaikutus, elinkaariarviointi, ruoka, luomutuotteet, luomu |
Päättynyt 2010 - 2014 |
Luke |
Kohti resilientimpää ruokajärjestelmää epävarmuuksien edessä Rinne, Marketta ruoka, varmuusvarastointi, politiikka, Maataloustiede |
käynnissä 2020 - 2023 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
Luke |
Kumppanuudella ruokasektorille vuorovaikutusta ja innovatiivisuutta Kivijärvi, Pirjo elintarvikeketjut, ennakointi, kumppanuus, ruoka, verkostoituminen, Maataloustiede |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Kysyntälähtöiset, hiiltä sitovat ja monimuotoisuutta lisäävät viljelykierrot 01 Keskitalo, Marjo esikasvit, hiili, biomassa, satelliittikuvat, palkokasvit, ruoka, Maataloustiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
MTT |
Maatalouden ja elintarviketeollisuuden tuotelähtöisen ympäristöhallinnan kehittäminen Katajajuuri Juha-Matti ruoka, elintarvikepakkaus, tuote, tuotantoketju, toimintoverkko, ympäristövaikutus, ympäristövaikutukset, elinkaariarviointi, elinkaarianalyysi, tuotelähtöinen ympäristöhallinta, jatkuva parantaminen, elintarvike, ruoan ympäristövaikutukset, ruoan ympäristövaikutus, kulutuksen ympäristövaikutus, pakkaukset, pakkausten ympäristövaikutus |
Päättynyt 2003 - 2006 |
Luke |
Maatalousyrittäjien työurien lyhenemisen syyt ja kustannustehokkaiden toimenpiteiden kehittäminen työurien pidentämiseen Rautiainen Risto
|
päättynyt 2012 - 2015 |
Luke |
Maatilat sosiaalipalveluiden tukiverkostona. - Farmilla-toimintamallin kehittäminen Yli-Viikari Anja
|
päättynyt 2014 - 2016 |
MTT |
Mitä ruoaksi huomenna? -Suomalaisten ruoankulutusrakenteen tulevaisuus ja sitä ohjaavat muutostekijät Kurppa Sirpa elintarvikeketju, kysyntä, kuluttaja, tarjonta, toimintaympäristö, skenaario, indikaattori, signaali, Delfoi, ruoka, elintarvike, tulevaisuus, kansainvälinen |
Päättynyt 2006 - 2008 |
Luke |
Modulaarisuus ja digitaalisuus, avaimet luotettavaan ja kustannustehokkaaseen LCA-laskentaan ruokaketjussa 01 Lahtinen, Laura ruoka, elinkaariarviointi, maatalous, Maataloustiede, Ympäristötekniikka |
käynnissä 2022 - 2025 |
Luke |
Männyn käyttöaluetestaus muuttuvassa ilmastossa Pulkkinen Pertti
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Package-Heroes jatko Varho, Vilja elinkaariarviointi, Yhteistyö, pakkaaminen, ruoka, biomateriaalit, Ympäristötiede, Metsätiede, Muut humanistiset tieteet |
käynnissä 2022 - 2023 |
Luke |
Package-Heroes jatko 01 Varho, Vilja pakkaaminen, ruoka, elinkaariarviointi, biomateriaalit, Yhteistyö, Ympäristötiede, Metsätiede, Muut humanistiset tieteet |
käynnissä 2022 - 2023 |
HY |
Pellavansiemenrouheen soveltuvuus ravinnoksi Mäkinen Seija pellavansiemenrouhe, ruoka |
päättynyt 1995 - 1999 |
Luke |
Pellon osto- ja vuokrahinnat Eurostat Karppinen Sirpa
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Pohjoinen vihreä biotalous temaattisen ohjelman strategiatyö Finér Leena
|
päättynyt 2016 - 2016 |
HY |
Ravitsemuksellisen laadun sisällyttäminen ruoan ympäristövaikutusten arvioimiseen ja viestintään - tuoteryhmäkohtainen lähestymistapa NEPGa Saarinen, Merja
|
käynnissä 4 v.: 2021 - 2024 |
MTT |
Rukiin jalostuksen ja viljelyn tehostaminen pohjoisilla viljelyalueilla Hietaniemi Veli ruis, lignaanit, kivennäisaineet, vitamiinit, ruoka, lajikkeet |
Päättynyt 1999 - 2004 |
Luke |
Ruokaklusterin toiminnallistaminen Muttilainen, Hanna ruoka, verkostoituminen, Maataloustiede |
käynnissä 2022 - 2024 |
HY |
Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen - Etelä-Savon ruokaviesti Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
Luke |
Suomalaisen elintarviketalouden kilpailukyky Jansik Csaba
|
päättynyt 2016 - 2017 |
MTT |
Suomalaisten maataloustuotteiden ja ravinnon vertaileva puhtaus- ja laatututkimus, osa II: Peruselintarvikkeiden ja dieettien organoklooripestisidijäämät ja PAH-yhdisteet Kumpulainen Jorma elintarvikkeet, polysykliset aromaat, ruoka, torjunta-aineet |
Päättynyt 1989 - 1993 |
Luke |
Support to the implementation of EU-Africa Research and Innovation Partnership on Food and Nutrition Security &Sustainable Agriculture (FNSSA) Rokka, Susanna Afrikka, kansainvälinen toiminta, ruoka, trooppinen maatalous, Muut maataloustieteet |
päättynyt 2018 - 2022 |
Luke |
TREES4FUTURE Beuker Egbert
|
päättynyt 2011 - 2016 |
Luke |
TREES4FUTURE - kansainvälinen yhteistyö Beuker Egbert
|
päättynyt 2011 - 2016 |
Luke |
Turvemaiden viljelystä syntyvän vesistö- ja ilmastopäästöjen tutkimusympäristön suunnittelu Joki-Tokola Erkki
|
päättynyt 2012 - 2015 |
HY |
Urbaanit ruoka-alueet - kestävän kehityksen skenaario kaupungin ja maaseudun välillä Helenius Juha ruoka, järjestelmätutkimus, maatalous, elintarviketuotatanto, kestävä kehitys |
päättynyt 1999 - 2000 |
Luke |
Urban Food Joensuu Katri elintarvikeketjut, ruoka |
päättynyt 2018 - 2019 |
Luke |
Uudistuva ja kasvava Etelä-Savon ruoka-ala Kivijärvi, Pirjo elintarvikeketjut, ruoka, verkostoituminen, Yhteistyö, Maataloustiede |
päättynyt 2020 - 2022 |
|