Hankkeen keskeisin tavoite on kehittää menetelmä, jolla pyritään tehokkaisiin ja kestäviin jakelu- ja jatkojalostusprosesseihin analyyttisen lähestymistavan avulla (QACCP). Mallimateriaaliksi on valittu porkkana ja malliprosessiksi porkkanasoseen valmistus ja purkitus. Ko. prosessista valitaan kaksi laadun (aistinvarainen, ravitsemuksellinen ja mikrobiologinen) kannalta tärkeintä pistettä, joihin haetaan pilottitehdaskokeissa optimaaliset parametrikombinaatiot. Ko. mallia testataan pienyrityksissä Sveitsissä.
Vastaava tutkija
Särkkä-Tirkkonen Marjo, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, Mikkeli Hankkeen kesto 2007 - 2010
Asiasanat
elintarvikeketju, ruoka, laatu
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|