Sivu:
[1] 2 |
|
Takaisin asiasanahakemistoon
|
Listausjärjestys: Hankkeen nimi | Vastuuhenkilö | Tiedontuottaja |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Kesto |
HY |
Aeromonasten taksonomia ja patogeenisuus Hänninen Marja-Liisa aeromonakset, taksonomia, epidemiologia, kalapatogeeni, ihmispatogeeni, elintarvikkeet, vesi, kala |
päättynyt 1993 - |
HY |
ALGOMEG Piironen, Vieno Irene
|
käynnissä 2015 |
Ruokavirasto |
Altistus mikrobiologisille ja kemiallisille elintarvikevaaroille Tuominen Pirkko altistus, elintarvikkeet, mikrobiologiset vaarat, kemialliset vaarat, kadmium, Listeria, virukset, saanti |
päättynyt 5 v.: 2014 - 2018 |
HY |
Antioksidatiivisesti vaikuttavat elintarvikkeet Heinonen Marina antioksidantit, elintarvikkeet |
päättynyt 2001 - 2003 |
Ruokavirasto |
Asetaldehydi elintarvikkeissa Koivisto Pertti asetaldehydi, elintarvikkeet |
päättynyt 5 v.: 2010 - 2014 |
MTT |
Bioaktiiviset yhdisteet painonhallinnassa ja diabeteksen (tyyppi 2) ennaltaehkäisyssä Pihlanto Anne Aikuisiän diabetes, Elintarvikkeet, Bioaktiiviset yhdisteet, Painonhallinta |
Päättynyt 2008 - 2012 |
HY |
Elintarviketeollisuuden nopeat valvontamenetelmät Lindström Kristina PCR, alukkeet, elintarvikkeet, DNA, Staphylococcus, Bacillus, hiivat |
päättynyt 1994 - 1998 |
MTT |
Elintarvikkeiden ja ravinnon koostumustietopankin perustaminen Kumpulainen Jorma elintarvikkeet, tietopankit |
Päättynyt 1996 - 1997 |
MTT |
Elintarvikkeiden kansallinen laatumerkki - esiselvitys joutsenlipun kriteerien kehittämiseksi Forsman-Hugg Sari maito, broileri, laatu, laatumerkki, vastuullisuus, elintarvikkeet |
Päättynyt 2007 - 2008 |
HY |
Elintarvikkeiden kulutus 1990-luvulla Raijas Anu elintarvikkeet, kulutus, hinnat |
päättynyt 1996 - 1996 |
HY |
Elintarvikkeiden puriiniaineet Piironen Vieno puriiniaineet, puriini, elintarvikkeet, kihti |
päättynyt 1997 - |
HY |
Elintarvikkeiden puriiniyhdisteet ja kihti Ollilainen Velimatti puriiniyhdisteet, elintarvikkeet, kihti |
päättynyt 2001 - |
MTT |
Elintarvikkeiden uusien valmistustekniikoiden hyväksyttävyys Ryhänen Eeva-Liisa elintarvikkeet, uudet valmistustekniikat, hyväksyttävyys, aistittava laatu |
Päättynyt 1997 - 2000 |
HY |
Erityisruokavaliotuotteiden kehittäminen Piilo Tiina allergia, elintarvikkeet, liha, kasvikset |
päättynyt 1999 - 2000 |
HY |
Eteläsavolaisten erikoistuotteiden markkinoinnin ja tuotekonseptin kehittäminen Särkkä-Tirkkonen Marjo Elintarvikkeet, tuotekehitys, markkinointi |
päättynyt 2007 - 2007 |
Ruokavirasto |
EU-kalat III Jestoi Marika dioksiinit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, kalatalous, kilpailukyky, raskasmetallit, rehut, ympäristön tila |
päättynyt 3 v.: 2016 - 2018 |
HY |
Euroopan paras elintarvike Westermarck Harri brand-tuote, sosiaaliset arvot, tuoteatribuutit, elintarvikkeet |
päättynyt 1998 - 1999 |
HY |
Hapettunut rasva elintarvikkeissa Hopia Anu Hapettunut rasva elintarvikkeissa, elintarvikkeet, uppopaisto |
päättynyt 1993 - |
HY |
Human taste sensitivity and multisensory perception of food Sandell, Mari Anneli
|
päättynyt 5 v.: 2017 - 2021 |
HY |
INNOFOOD - Innovating Food Value Chain Innovations Steiner, Bodo Ernst
|
päättynyt 1 v.: 2020 - 2020 |
HY |
Innovative consumer-driven multisensory food experience Hopia, Anu
|
päättynyt 4 v.: 2017 - 2020 |
HY |
Kaakkois-Suomen Interfood II Särkkä-Tirkkonen Marjo Elintarvikkeet, Venäjä, vienti, markkinointi |
päättynyt 2004 - 2007 |
Ruokavirasto |
Kampylobakteeririskit elintarvikeketjussa ja ympäristössä Ranta Jukka kampylobakteeri, elintarvikkeet, riskinarviointi, prediktiivinen mikrobiologia, mallinnus, Bayes, tilastotiede |
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
MTT |
Kasvisten terveydelle positiiviset yhdisteet ja niiden säilyvyys elintarvikkeiden prosessoinissa Eurola Merja elintarvikkeet, elintarviketeollisuus, hivenaineet, vitamiinit, peruna, kasvikset |
Päättynyt 1997 - 2001 |
MTT |
Kauppapoliittisten toimenpiteiden vaikutus Euroopan unionin ja Kaakkois-Aasian maiden väliseen maataloustuotteiden ja elintarvikkeiden kauppaan Niemi Jyrki ASEAN maat, EU, kauppapolitiikka, elintarvikkeet |
Päättynyt 1997 - 2003 |
MTT |
Kotimaisten ja ulkomaisten elintarvikkeiden ja ravinnon puhtaus- ja laatututkimus Kumpulainen Jorma PAH, PCB, elintarvikkeet, fytiinihappo, hivenaineet, organokloorit, prosessoinnin vaikutukset, raskasmetallit, ravintokuitu, vitamiinit |
Päättynyt 1990 - 1994 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Kulutuksen trendit Raijas Anu kulutus, vähittäiskauppa, elintarvikkeet, lama |
päättynyt 1994 - 1995 |
HY |
Laatujohtaminen ja elintarvikkeiden tuotekehityksen ohjaus Immonen Helena laatujohtaminen, tuotekehitys, elintarvikkeet, QFD |
päättynyt 1991 - |
HY |
Leipä- ja rehuviljan, elintarvikkeiden sekä suomalaisen ravinnon seleeniseuranta Varo Pertti Elintarvikkeet, seleeni, Suomi |
päättynyt 1983 - |
MTT |
Lisäarvoa laatutyöstä - elintarvikeketjun kansallisen laatujärjestelmän kehittäminen ja todentaminen Forsman-Hugg Sari Vastuullisuus, Laatu, Yhteiskuntavastuu, Elintarvikkeet, Elintarvikeketju, Kuluttajat, Lisäarvo, Viestintä |
Päättynyt 2008 - 2010 |
HY |
Luomuelintarvikkeiden jalostusasteen parantaminen Heinonen Marina luomu, elintarvikkeet, jalostusaste |
päättynyt 2000 - 2002 |
HY |
Luomuelintarvikkeiden kivennäis- ja hivenainekoostumus Ekholm Päivi elintarvikkeet, luomu, kivennäis- ja hivenaineet |
päättynyt 1999 - |
HY |
Luomutuotteiden tuotekehitys Leskinen Marita luonnonmukainen maataloustuotanto, elintarvikkeet, liha, marjat, kasvikset |
päättynyt 1996 - 1999 |
MTT |
Luonnonmukaisesti tuotettujen elintarvikkeiden laadun kehittäminen Väisänen Jaana luonnonmukainen viljely, luomu, elintarvikkeet, laatu, peruna, porkkana, vehnä |
Päättynyt 1994 - 2001 |
HY |
Luontaiset antioksidantit elintarvikkeissa - marja- ja hedelmäviinien flavonoidit Heinonen Marina Flavonoidit, viinit, marjaviinit, antioksidantit, elintarvikkeet |
päättynyt 1995 - 1998 |
HY |
Molecular basis for natural vitamin B12 fortification of emerging new foods by utilization of Propionibacterium freudenreichii Piironen, Vieno Irene
|
käynnissä 5 v.: 2019 - 2023 |
HY |
MyShroom Mikkonen, Kirsi Susanna
|
käynnissä 3 v.: 2021 - 2023 |
HY |
Nimisuojasta kilpailukykyä Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 2 v.: 2015 - 2016 |
MTT |
Perunan monipuolinen hyödyntäminen Pihlanto Anne verenpaine, peruna, elintarvikkeet, biomolekyylit |
Päättynyt 2009 - 2013 |
MTT |
Polysykliset aromaattiset hiilivedyt (PAH) suomalaisten ravinnossa Hietaniemi Veli polysykliset aromaattiset hiilivedyt, elintarvikkeet, dietaarinen saanti |
Päättynyt 1997 - 1998 |
HY |
Revealing the role of spruce galactoglucomannans assemblies at food emulsion interfaces
|
käynnissä 4 v.: 2017 - 2020 |
HY |
Ruokaa ja tietoa verkosta Raijas Anu sähköinen kauppa, markkinointi, kuluttajakäyttäytyminen, Internet, elintarvikkeet, pk-yritykset |
päättynyt 2005 - 2006 |
MTT |
Seleeni luonnonmukaisesti tuotetuissa elintarvikkeissa Eurola Merja seleeni, luomutuotanto, elintarvikkeet, seleeninsaanti |
Päättynyt 2001 - 2003 |
MTT |
Suomalaisten maataloustuotteiden ja ravinnon vertaileva puhtaus- ja laatututkimus, osa I: Peruselintarvikkeiden ja dieettien vertaileva raskasmetalli ja hivenainetutkimus Kumpulainen Jorma elintarvikkeet, kivennäisaineet, maito, peruna, raskasmetallit, sianliha, vehnä, vihannekset |
Päättynyt 1989 - 1993 |
MTT |
Suomalaisten maataloustuotteiden ja ravinnon vertaileva puhtaus- ja laatututkimus, osa II: Peruselintarvikkeiden ja dieettien organoklooripestisidijäämät ja PAH-yhdisteet Kumpulainen Jorma elintarvikkeet, polysykliset aromaat, ruoka, torjunta-aineet |
Päättynyt 1989 - 1993 |
HY |
Terveysväittämiä koskevan tieteellisen näytön arviointi Tuorila Hely elintarvikkeet, terveysväittämät |
päättynyt 2001 - |
Ruokavirasto |
Total Diet Study Putkonen TIina elintarvikkeet, saantilaskelmat |
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
HY |
Tuotekehityshankkeet elintarvikealan yrityksille Väisänen Hanna-Maija tuotekehitys, elintarvikkeet |
päättynyt 2006 - |
MTT |
Vaihtoehtoiset tarjontaketjut ja maaseudun elintarvikeyrittäjyys: tutkimus paikallisista tarjontajärjestelmistä Forsman Sari ruoka, elintarvikkeet, kotimaiset tuotteet, markkinointi, tarjontaketju, pienyritykset, vähittäiskauppa, suurkeittiöt, matkailu, maaseutu, lähiruoka |
Päättynyt 2000 - 2003 |