Tuotekehitystoiminnan laadun voidaan ajatella syntyvän sekä toiminnan laadusta että kehitettävän tuotteen laadusta ts. kehitettävän elintarvikkeen kyvystä täyttää asiakkaiden tarpeet. Tutkimuksen tavoitteena on kehittää elintarvikkeiden tuotekehitykseen ohjausmalli, joka pohjautuu asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja huomioon ottamiseen. Tutkimuksessa sovelletaan laatujohtamisen menetelmiä tuotekehitykseen. Elintarvikkeiden tuotekehityksen ohjaukseen kehitettäväksi menetelmäksi on valittu Quality Function Deployment eli (QFD).
Vastaava tutkija
Immonen Helena, Helsingin yliopisto, Taloustieteen laitos, Elintarvike-ekonomia Hankkeen kesto 1991 -
Asiasanat
laatujohtaminen, tuotekehitys, elintarvikkeet, QFD
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|