hankehaavi.fi
Hankehaavi
Tiedonhaku
Asiasanahakemisto
Aihehakemisto
Tiedontuottajat
Ruokavirasto
(RV)
Geologian tutkimuskeskus (GTK)
Helsingin yliopisto (HY)
Luonnonvarakeskus (Luke)
Metla (Luke)
MTT (Luke)
RKTL (Luke)
Paikkatietokeskus FGI (MML)
SYKE
Tietoa palvelusta
Linkitys ja logot
Palvelun tuottaja
Viikin kampuskirjasto
Palaute
Hankehaavi päättynyt, tutkimushankekuvauksia kertyi 2008-2023 (08.12.2023) noin 12015
Vapaahaku mistä tahansa
Opaste
Vapaahaku asiasanoista:
Tiedontuottajat:
Merkkaa, jos haluat tietyt.
Ruokavirasto
FGI
GTK
HY
Luke
Syke
Metla
MTT
RKTL
Hankkeiden tila:
käynnissä
päättynyt
Sivukoko:
Opaste
Hakuehto
:
ja hakemistoehdolla vastuuyhteisö = Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, lihateknologia
Hakutuloksessa 12 hanketta.
Sivu: [1]
Takaisin ryhmittelyyn
Listausjärjestys:
Hankkeen nimi
|
Vastuuhenkilö
|
Tiedontuottaja
|
Aloitusvuosi
Tiedon-
tuottaja
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat
Kesto
HY
Glykogeenidebranching-entsyymin aktiivisuus eri eläinten kudoksissa
Puolanne Eero
Glykogeenidebranching-entsyymi
,
entsyymiaktiivisuus
,
lihas
,
lihan puskurikyky
,
loppu-pH
päättynyt
2001 - 2007
HY
Keinoja vähentää natriumin (suolan) saantia elintarvikkeista
Ruusunen Marita
suola
,
natrium
päättynyt
1996 - 1996
HY
Kuluttajien suhtautuminen naudanlihaan
Puolanne Eero
naudanliha
,
kuluttaja
,
mureus
päättynyt
2001 - 2001
HY
Käytössä olevien lihavalmistustartereiden probioottisuus
Petäjä Esko
kestomakkara
,
probiootti
päättynyt
1996 - 2000
HY
Lihavalmisteiden nitriitin aiheuttaman riskin vähentäminen
Puolanne Eero
Nitriitti
,
keittomakkara
,
Clostridium botulinum
,
säilyvyys
,
säilyvyyden paranteet
päättynyt
2001 - 2003
HY
Lihavalmisteiden nitriittilisäyksen suuruus
Kivikari Riitta
nitriitti
,
lihatuotteet
päättynyt
1996 - 1996
HY
Sian ja siipikarjan sidekudoksen ja luuston lujuus
Puolanne Eero
sika
,
siipikarja
,
luu
,
sidekudos
päättynyt
2003 - 2008
HY
Sian lihasten fysiologisen kapasiteetin yhteys lihan laatuun ja eläimen hyvinvointiin
Puolanne Eero
sika
,
kasvunopeus
,
lihas
,
oksidatiivinen/glykolyyttinen kapasiteetti
päättynyt
2000 - 2003
HY
Sianlihan ja sianlihavalmisteiden laadun parantaminen/Lihasproteiinigeelien veden pidättymisen teoria, erityisesti natriumin sitoutuminen proteiineihin
Puolanne Eero
Veden pidättyminen
,
lihasproteiinigeelit
,
liha
,
ionien sitoutuminen
,
suolaisuus
päättynyt
2007 - 2011
HY
Startereiden kehittäminen hapanvihannesten fermentointiin etenkin hiivojen kasvun estämisen kannalta
Petäjä Esko
hapanvihannes
,
hapankaali
,
fermentointi
päättynyt
1998 - 2000
HY
Teurastusta edeltävän ruokinnan vaikutus naudan lihasten hiilihydraattimetaboliaan ja post rigor lihan laatuun
Immonen Kaisa
lihas
,
nauta
,
metabolia
,
glykogeeni
,
lihan laatu
päättynyt
1995 - 2000
HY
Vähänatriumisten (vähäsuolaisten) liha- ja jauhelihavalmisteiden valmistustekniikan kehittäminen
Puolanne Eero
Natrium
,
suola
,
lihavalmisteet
päättynyt
1997 - 2001
Sivu: [1]