Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Aloitus- - lopetus vuosi |
Luke |
Edistyksellisellä teknologialla tukea nautakarjatalouteen - investointihanke Pesonen, Maiju naudanlihantuotanto, nautakarjatalous, nautakarjatilat, eläinten käyttäytyminen, Kotieläintiede, maitotaloustiede |
käynnissä 2023 - 2025 |
Luke |
Closing the gap between fork and farm for circular nutrient flows Tampio, Elina ravinnekierto, kiertotalous, jätevedenkäsittely, jätevesi, fosforilannoitus, typpilannoitus, Ympäristötiede, Ympäristötekniikka |
käynnissä 2022 - 2026 |
Luke |
Individual change of habits needed for Green European Transition Soini, Katriina
|
käynnissä 2021 - 2025 |
Luke |
Kohti yhteisymmärrystä metsien käytön kestävyysmuutoksista Kangas, Annika metsäluonto, metsänkäyttö, Metsätiede |
käynnissä 2021 - 2023 |
Luke |
Pohjois-Karjalan vihannestoimialan kehittämistarveanalyysi Heiska, Susanne elintarvikeketjut, avomaanvihannekset, vihannestuotanto, Maataloustiede |
päättynyt 2021 - 2021 |
Luke |
Global drivers, local consequences: Tools for global change adaptation and sustainable development of industrial and cultural Arctic hubs (ArcticHubs) Rautio, Pasi kaivokset, luonnonvarat, luontomatkailu, maankäyttö, metsänkäyttö, metsätalous, paikkatiedot, poronhoitoalueet, Metsätiede, Ympäristötiede, Sosiaali- ja yhteiskuntapolitiikka, Yhteiskuntamaantiede, talousmaantiede, Muut yhteiskuntatieteet |
käynnissä 2020 - 2024 |
Luke |
Luontokohtaamo - Metsä-, puutarha- ja eläinaiheiset oppimisympäristöt Uusitalo, Marja geenivarat, hyvinvointi, puutarhaopetus, puutarhatutkimus, viheralueiden hoito, Muut maataloustieteet, Muut yhteiskuntatieteet |
käynnissä 2020 - 2023 |
HY |
Julkiskeittiöiden lähiruoan käytön muutos ja sen aluetaloudelliset vaikutukset Viitaharju, Leena Marianne
|
päättynyt 2 v.: 2019 - 2020 |
Luke |
Lisäarvoa metsistä - valkotryffelin ja kuusen symbioosi hyötykäyttöön Varis, Saila kasvullinen lisäys, tryffelit, Metsätiede |
päättynyt 2019 - 2021 |
Luke |
Tenojoen lohisaaliiden arviointimenetelmät kalastuksen muutoksissa pitkällä ajanjaksolla Länsman Maija kalastus, lohi, tilastomenetelmät, tilastot |
päättynyt 2019 - 2019 |
Luke |
Future Bio-Arctic Design - luonnonmukainen älytekstiili Kunnas, Susan tekstiilikuidut, uutto, erikoiskasvit, Kemia, Kuvataide ja muotoilu, Muut luonnontieteet |
päättynyt 2018 - 2021 |
Luke |
Urban Food Joensuu Katri elintarvikeketjut, ruoka |
päättynyt 2018 - 2019 |
HY |
Networks of Agroecological Symbioses Helenius, Juha Pekka
|
käynnissä 4 v.: 2017 - 2020 |
Luke |
Liikkuva teurastamo Kuha Rauno
|
päättynyt 2017 - 2018 |
Luke |
Tuloslähtöinen maatalouspolitiikka: arvojen pohjalta kohti hyväksyttävyyttä, tehokkuutta ja toteutettavuutta Pouta, Eija
|
päättynyt 2017 - 2022 |
HY |
Ravinne- ja energiaomavaraisen lähiruoan tuotanto - Palopuron agroekologinen symbioosi Helenius, Juha Pekka
|
päättynyt 2 v.: 2016 - 2017 |
Luke |
Kyselytutkimus lähiruokayritysten kannattavuudesta eri jakelukanavissa Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2016 - 2017 |
Luke |
Systeeminen muutos ja aluetalousvaikutukset siirryttäessä biotalouteen Ovaska Ulla
|
päättynyt 2016 - 2016 |
HY |
LÄHI-INNO - Räätälöimällä ammattikeittiöihin Lähdesmäki, Merja Riitta
|
päättynyt 3 v.: 2015 - 2017 |
HY |
Ruokaviestintä ja alueellisen ruokaidentiteetin vahvistaminen - Etelä-Savon ruokaviesti Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
Luke |
Lehmien terveys ja hyvinvointi sekä niiden suhde tuotannon kannattavuuteen suomalaisilla lypsykarjatiloilla (LETKA) KOPIO 8711137 Frondelius Lilli
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Ravinne- ja energiaomavaraisen lähiruoan tuotanto Palopuron agroekologinen symbioosi Virkkunen Elina
|
päättynyt 2015 - 2017 |
Luke |
Elintarviketutkimustiedon työpajat Vasara Erkki
|
päättynyt 2014 - 2015 |
Luke |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Matkailukeskuksen voimametsät Uusitalo Marja arktiset alueet, maaseudun kehittäminen, viheralueiden hoito |
päättynyt 2014 - 2018 |
Luke |
Ruokaketjun alueellinen verkostomalli lähiruoan käytön lisäämiseksi julkisissa keittiöissä Korhonen Kirsi
|
päättynyt 2014 - 2016 |
Luke |
Sisävesikalatalous Keskinen Tapio
|
päättynyt 2014 - 2018 |
MTT |
Elintarviketutkimustiedon työpajat
|
päättynyt 2014 - 2015 |
MTT |
Kestävien ruokavalintojen neuvonta ja viestintä
|
Päättynyt 2014 - 2014 |
MTT |
Maatiaiset markkinoille - pilotti maatiaiskanan ja ryvässipulin väylistä kuluttajille Heinonen Maarit geenivarat, ryvässipuli, maatiaiskana, kestävä käyttö |
päättynyt 2014 - 2016 |
HY |
Lähiruoan taloudelliset vaikutukset ja käytön edistäminen julkisissa ammattikeittiöissä Kurki, Sami Petri
|
päättynyt 2 v.: 2013 - 2014 |
MTT |
Lähiruoan ekologisten vaikutusten selvitys Kurppa Sirpa ekologinen kestävyys ja sen mittaaminen, mittarit ja argumenttipankki, lähiruoka ja lähiruokaketjut sekä -yrittäjät |
päättynyt 2013 - 2014 |
MTT |
Lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaamista edistävät toimenpiteet (FOREFOOD) Rikkonen Pasi lähiruoka, tarjonta, tarjontakonsepti, kysyntä, arvolupaus |
Päättynyt 2013 - 2014 |
HY |
Kasvot luomulle - luomulähiruokayrittäjien markkinointi- ja viestintävalmennus Hyyryläinen, Torsti Tapani
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
Lähiruoka arkipäivän valinnaksi, LÄHIVALINTA Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
Luke |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat Rikkonen Pasi
|
päättynyt 2012 - 2015 |
MTT |
Lähi- ja luomuruoan saavutettavuus Pohjois-Pohjanmaalla Muilu Toivo
|
Päättynyt 2012 - 2014 |
MTT |
LÄHIKONSTI - Lähiruoan kasvun ympäristöt ja strategiat lähiruoan ekologinen kestävyys, kestävät hankinnat, ruokakasvatus, kuntapolitiikka, saavutettavuus, markkinointi, luomu, lähiruokaliiketoiminta |
päättynyt 2012 - 2015 |
RKTL |
Vapaa-ajankalastaja ryhmäkuvassa Salmi Pekka Eläinluonnonvarat ja yhteiskunta -tutkimusohjelma, kalastajien asenteet ja arvot, kalastusalan järjestöt, luonnon virkistyskäyttö, luonnonvarojen käytön yhteensovittaminen, vapaa-ajankalastaja, vapaa-ajankalastus |
päättynyt 3 v.: 2012 - 2014 |
HY |
MAUKAS - Maakunnallista luomu- ja lähiruokaa yhteistyössä ammattikeittiöille Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2011 - 2014 |
MTT |
HYVINVOIPA Hyvän ruokavalion, kestävää kehitystä edistävien ruokavalintojen ja liikunta-aktiivisuuden edistäminen erikuluttajaryhmissä ohjauskeinojen näkökulmasta Kurppa Sirpa liikunta, ympäristö, ruokajärjestelmä, ruoka, kestävyys, luomu, lähiruoka, verotus, hyvinvointi, strategia, ravitsemus, alemmat sosiaaliluokat, lapsiperheet, ympäristövaikutukset, LCA, ohjauskeinot, terveys |
Päättynyt 2011 - 2013 |
HY |
Erinomaista Etelä-Savosta lähiruokaoppaan päivittäminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 2 v.: 2010 - 2011 |
MTT |
Ruuan ympäristöystävällisyyden ja paikallisuuden viestintä matkailukontekstissa Logren Johanna ruokapalvelut, markkinointi, Venäjä, lähiruoka, venäläiset matkailijat, ympäristöystävällisyys, matkailu, luomu |
Päättynyt 2010 - 2013 |
MTT |
Vihannesviljelystä vahva elinkeino Pohjois-Suomeen Räty Anu Vihannesviljely, Istukassipuli, Valkosipuli, Avomaankurkku, Vihannekset, Kaali, Kesäkurpitsa, Keräkaali, Porkkana, Kukkakaali, Parsakaali |
päättynyt 2010 - 2014 |
HY |
ILME - Etelä-Savon pk-elintarvikeyritysten imagon parantaminen Iivonen, Sari Marjut
|
päättynyt 4 v.: 2009 - 2012 |
HY |
Paikalliset elintarvikkeet ja ruokapalvelut matkailun tukena
|
päättynyt 2 v.: 2009 - 2010 |
MTT |
PubCat - Julkiset ruokahankinnat KeKe-ajattelun ja suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä Risku-Norja Helmi kestävä kehitys, viestintä, suomalainen ruoka, luomuruoka, lähiruoka, kokonaiskestävyys, kokonaislaatu, julkiset ruokapalvelut, ruokakulttuuri |
Päättynyt 2008 - 2011 |
Luke |
Kalastuksen kestävyys ja eläinpolitiikka Salmi Pekka
|
päättynyt 2006 - 2016 |
MTT |
Lähiruokaa markkinoille Kivijärvi Pirjo
|
Päättynyt 2006 - 2007 |
HY |
Ruokaa ja tietoa verkosta Raijas Anu sähköinen kauppa, markkinointi, kuluttajakäyttäytyminen, Internet, elintarvikkeet, pk-yritykset |
päättynyt 2005 - 2006 |
HY |
BERAS - Itämeren ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta Seppänen Laura Itämeri ja ravinnehuuhtoutumat, luomu- ja lähiruoka, ympäristö-, talous- ja yhteiskunnalliset vaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä Seppänen Laura Lähiruoka, luonnonmukainen tuotanto, luomu, luomutuotteet, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppimishaasteet, ruokajärjestelmä, paikallistaminen, talousvaikutukset |
päättynyt 2003 - 2006 |
HY |
Paikallinen ruokajärjestelmä - vaikutukset ja oppimishaasteet Helenius Juha lähiruoka, globalisaatio, ruokaturva, luomu, elintarviketalous, elintarvikeyritys, ekologia, talous |
päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Kuluttajien ja paikallisten luomutuottajien yhteistyö osana maaseudun kestävää kehitystä ympäristövaikutukset, luomutuotanto, lähiruoka, tuottaja-kuluttaja yhteistyö |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Ohjelma, tiedonlevitys ja toteutus luomutuotanto, ekologinen tuotanto, Itämeri, tieteidenvälisyys, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Paikallisten luonnonmukaisten elintarvikkeiden toimitus- ja tuotantoketjun ympäristövaikutusten arviointi luomutuotanto, ekologinen tuotanto, ravinteiden käyttö, energiankulutus, ruokajärjestelmä, ympäristökuormitus, lähiruoka |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Itämeren alueen ekologisesti kierrättävä maatalous ja yhteiskunta (BERAS) - Taloudellisten vaikutusten arviointi ja parannusehdotukset kierrätys, ruokajärjestelmä, lähiruoka, luomutuotanto, ekologinen tuotanto, talous, tilataso, aluetaso |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Kuluttajat, päättäjät ja lähi- tai luomuruoka. Mahdollisuuksia pk-sektorille Forsman-Hugg Sari Ruokapalvelut, Ruoka, Lähiruoka, Kuluttajat, Luomuruoka, Elintarvikkeet, Päättäjät |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Paikallistamisen vaikutukset oppivassa ruokajärjestelmässä Risku-Norja Helmi lähiruoka, luonnonmukainen maatalous, paikallistalous, panos-tuotosmalli, materiaalivirrat, ympäristövaikutukset, aluetalous, oppiminen, systeemianalyysi, ruokajärjestelmä, elintarvikeketju, Etelä-Savo |
Päättynyt 2003 - 2006 |
MTT |
Luomusikala Kivinen Tapani luonnonmukainen rakentaminen, luomusikala, luonnonmukaiset rakennusaineet |
Päättynyt 2000 - 2002 |
MTT |
Vaihtoehtoiset tarjontaketjut ja maaseudun elintarvikeyrittäjyys: tutkimus paikallisista tarjontajärjestelmistä Forsman Sari ruoka, elintarvikkeet, kotimaiset tuotteet, markkinointi, tarjontaketju, pienyritykset, vähittäiskauppa, suurkeittiöt, matkailu, maaseutu, lähiruoka |
Päättynyt 2000 - 2003 |
MTT |
Resurssien muuntaminen kilpailukyvyksi elintarvikealan maaseutuyrityksissä Forsman-Hugg Sari osaaminen, kilpailuetu, menestyminen, resurssit, kilpailustrategia, pienyritys, maaseutu, elintarvikeala |
Päättynyt 1999 - 2004 |