Sivu:
[1] 2 3 |
|
Takaisin ryhmittelyyn
|
Listausjärjestys: Hankkeen nimi | Vastuuhenkilö | Tiedontuottaja | Aloitusvuosi |
Tiedon- tuottaja |
Hankkeen nimi, vastuuhenkilö ja asiasanat |
Kesto |
Ruokavirasto |
Alkuperältään aidot Welling Annikki mansikka, pysyvät isotoopit, alkuaineet, maantieteellinen alkuperä, elintarvikepetokset, referenssitietokanta |
päättynyt 4 v.: 2017 - 2020 |
Ruokavirasto |
Altistus mikrobiologisille ja kemiallisille elintarvikevaaroille Tuominen Pirkko altistus, elintarvikkeet, mikrobiologiset vaarat, kemialliset vaarat, kadmium, Listeria, virukset, saanti |
päättynyt 5 v.: 2014 - 2018 |
Ruokavirasto |
Asetaldehydi elintarvikkeissa Koivisto Pertti asetaldehydi, elintarvikkeet |
päättynyt 5 v.: 2010 - 2014 |
Ruokavirasto |
Assessing the confidence in pest freedom gained in the past pine wood nematode surveys hyönteiset |
käynnissä 2 v.: 2020 - 2021 |
Ruokavirasto |
Bakteerien merkitys vesihomeen esiintymisessä ja vesihomeen sekä bakteerien PCR-tunnistusmenetelmät Korkea-aho Tiina vesihome, Saprolegnia sp., genotyypitys, Iodobacter sp., Flavobacterium sp., PCR |
päättynyt 4 v.: 2018 - 2021 |
Ruokavirasto |
Bin2Bean - Boosting the market deployment of safe, effective and sustainable innovations for soil improvement from biowaste, towards regenerative soil systems Maunuksela Liisa soil improvement, waste recycling, food waste, waste management |
käynnissä 4 v.: 2023 - 2026 |
Ruokavirasto |
Biokaasuprosessin materiaalivirtojen tuotteistaminen (BIOVIRTA) Maunuksela Liisa jätteiden hyödyntäminen, biokaasuprosessi, orgaaniset lannoitevalmisteet, biotestit, kemialliset riskit, mikrobiologiset riskit |
päättynyt 5 v.: 2008 - 2012 |
Ruokavirasto |
Biologisin keinoin tehoa punahomeiden hallintaan (BIOTEHO) Ranta Hanna biologinen torjunta, IPM, punahome, Fusarium, kaura, ohra, siemen |
päättynyt 3 v.: 2018 - 2020 |
Ruokavirasto |
Climate Smart Food and Nutritition Research Infrastructure Consortium (Foodnutri) ilmasto |
käynnissä 3 v.: 2022 - 2024 |
Ruokavirasto |
COST CA21132 - European Swine Influenza Network (ESFLU) eläintaudit, sikainfluenssa |
käynnissä 5 v.: 2022 - 2026 |
Ruokavirasto |
DeliSoil – Delivering Soil improvers through improved recycling and processing solutions for food industry residues streams Maunuksela Liisa bioeconomy, soil improvement, organic fertilizer, biotalous, maanparannus, orgaaniset lannoitevalmisteet |
käynnissä 5 v.: 2023 - 2027 |
Ruokavirasto |
E. coli -bakteerit eläintautien ja zoonoosien aiheuttajina Pelkonen Sinikka E. coli, eläintaudit, zoonoosi, elintarviketurvallisuus |
päättynyt 7 v.: 2010 - 2016 |
Ruokavirasto |
Ekinokokkoosi Oksanen Antti Echinococcus granulosus, E. canadensis, E. multilocularis, myyräekinokokki, hirviekinokokki, metsämarjat |
päättynyt 5 v.: 2012 - 2016 |
Ruokavirasto |
Elintarvikevälitteisten bakteeritartuntojen terveydelliset riskit ja kotimaisten tapausten jäljitys Pelkonen Sinikka ruokamyrkytys, salmonella, EHEC, riskinarviointi, altistumisen arviointi, riskiestimaatti, salmonellabakteerit |
päättynyt 5 v.: 2007 - 2011 |
Ruokavirasto |
Eläintuotannon uudet epätyypilliset zoonoosiuhkat Pelkonen Sinikka E. coli, AmpC, ESBL, ExpEC, koira, kolibasilloosi, siipikarja |
päättynyt 6 v.: 2010 - 2015 |
Ruokavirasto |
Endofyyttiset toksiinit rehuissa Peltonen Kimmo endofyyttiset sienet, massaspektrometria, toksikoosi |
päättynyt 4 v.: 2009 - 2012 |
Ruokavirasto |
Eräiden eläinlääkkeiden toksikokinetiikka Peltonen Kimmo ketoprofeeni, budesonidi, plasma, LC-MS/MS |
päättynyt 5 v.: 2007 - 2011 |
Ruokavirasto |
ESBL-producing bacteria in barnacle geese valkoposkihanhi, ESBL, luonnonlinnut |
päättynyt 3 v.: 2019 - 2021 |
Ruokavirasto |
Esihistoriallisen viljelyn merkit Suomessa, erityisessä huomion kohteena Brassica-suvun kasvit (lanttu, nauris ja kaali) Lahtinen-Kaislaniemi Maria viljelyn historia, Brassicacea, kevyet isotoopit, keramiikka, arkeologia, ruoan historia |
käynnissä 4 v.: 2019 - 2022 |
Ruokavirasto |
EU-kalat III Jestoi Marika dioksiinit, elintarviketurvallisuus, elintarvikkeet, kalatalous, kilpailukyky, raskasmetallit, rehut, ympäristön tila |
päättynyt 3 v.: 2016 - 2018 |
Ruokavirasto |
EU:n vapaaehtoinen mehiläiskuolleisuuden ja tautien seurantaohjelma Heinikainen Sirpa mehiläistaudit, pesäkuolleisuus |
päättynyt 5 v.: 2012 - 2016 |
Ruokavirasto |
Finnish Thermal Ionisation Mass Spectrometer and metal-free cleanroom facility (FINTIMS) massaspektrometria |
käynnissä 3 v.: 2022 - 2024 |
Ruokavirasto |
FOODSAFETY4EU - Multi-Stakeholder Platform for Food Safety in Europe elintarviketurvallisuus |
käynnissä 4 v.: 2020 - 2023 |
Ruokavirasto |
Gyrodactylus salaris -lohiloisen esiintyminen ja ehkäisy Koski Perttu Gyrodactylus salaris, lohiloinen, desinfektio, epidemiologia, diagnostiikka |
päättynyt 4 v.: 2008 - 2011 |
Ruokavirasto |
GyroSTOP: Detect and stop the spread of Gyrodactylus salaris on the North Calotte Gyrodactylus salaris |
käynnissä 2 v.: 2021 - 2022 |
Ruokavirasto |
Haittaeläinten vaikutus zoonoosien säilymiseen ja leviämiseen tuotantotiloilla (HAITTAELÄIN) Simola Maria zoonoosi |
käynnissä 4 v.: 2017 - 2020 |
Ruokavirasto |
Herneen ja härkäpavun itävyyden säilyminen varmuusvarastoituna (Huoltovarmuusherne) Pietilä Leena kylvösiemen, huoltovarmuus, herne, härkäpapu, itävyys, kosteus, elinvoima |
käynnissä 6 v.: 2023 - 2028 |
Ruokavirasto |
Hirvikärpäsen leviäminen ja sen aiheuttama uhka porotaloudelle Oksanen Antti hirvikärpänen, poro, hirvi |
päättynyt 6 v.: 2007 - 2012 |
Ruokavirasto |
Hyönteistuotannossa käytettävien vieraslajien selviytyminen Suomen luonnossa (VILU) Torniainen Merja hyönteiset, haittaeläimet, lannoitteet, lannoitevalmisteet, kiertotalous |
päättynyt 1 v.: 2018 - 2018 |
Ruokavirasto |
Ihmisille tautia aiheuttavien bakteerien esiintyminen ja kontaminaatiolähteet maitotiloilla ja raakamaidossa Hakkinen Marjaana raakamaito, lypsykarja, Listeria monocytogenes, kampylobakteeri, STEC |
päättynyt 6 v.: 2013 - 2018 |
Ruokavirasto |
Ihmisten kotimaisten EHEC-tapausten ja nautojen STEC-kantojen yhteyden selvittäminen Pelkonen Sinikka EHEC-tartunta, zoonoosi, suolistotulehdus, naudat |
päättynyt 2 v.: 2018 - 2019 |
Ruokavirasto |
Improved analytical tools for the detection of harmful food components (Myco-DETECT) Nathanail Alexis mycotoxins, masked mycotoxins, trichothecenes, GC-MS, LC-MS, antibody-based sample preparation, mykotoksiinit |
päättynyt 6 v.: 2010 - 2015 |
Ruokavirasto |
Influenssatutkimukset Huovilainen Anita influenssa A, lintuinfluenssa, sikainfluenssa |
päättynyt 5 v.: 2009 - 2013 |
Ruokavirasto |
INNUENDO: A novel cross-sectorial platform for the integration of genomics in surveillance of foodborne pathogens Hakkinen Marjaana kokogenomisekvensointi, WGS, elintarviketurvallisuus, STEC, kampylobakteeri, yersinia, salmonella |
päättynyt 4 v.: 2016 - 2019 |
Ruokavirasto |
Itämeren kalan ja kotimaisen järvikalan ja kasvatetun kalan dioksiinien, furaanien, PCB-, PBDE-, PFOS -yhdisteiden pitoisuudet Hallikainen Anja Itämeri, ympäristömyrkyt, kala, aikatrendi |
päättynyt 3 v.: 2009 - 2011 |
Ruokavirasto |
Jätevesilietefosforin potentiaali kasvintuotannossa ja vaikutukset ympäristöön ja elintarviketurvallisuuteen Suominen Kimmo jätevesiliete, orgaaniset haitta-aineet, raskasmetallit, lääkeaineet, lannoitefosfori, elintarviketurvallisuus, pyrolyysi |
päättynyt 4 v.: 2015 - 2018 |
Ruokavirasto |
Kalaterveyden hallinta kiertovesiviljelyssä Koski Perttu kiertovesiviljely, kalaterveys, vesiarvojen online-mittausmenetelmä |
päättynyt 5 v.: 2012 - 2016 |
Ruokavirasto |
Kalojen tarttuva verenvuotoseptikemia (VHS) Suomessa Gadd Tuija VHS- virus, kala, kalanviljely, viruksen karakterisointi, epidemiologia |
päättynyt 4 v.: 2010 - 2013 |
Ruokavirasto |
Kampylobakteerin tartuntalähteiden ja -reittien tunnistaminen (KAMPY) kampylobakteeri |
käynnissä 3 v.: 2022 - 2024 |
Ruokavirasto |
Kampylobakteeririskit elintarvikeketjussa ja ympäristössä Ranta Jukka kampylobakteeri, elintarvikkeet, riskinarviointi, prediktiivinen mikrobiologia, mallinnus, Bayes, tilastotiede |
päättynyt 4 v.: 2012 - 2015 |
Ruokavirasto |
Kasvintarkastuksen, kasvinterveyden riskinarvioinnin sekä varmennetun taimiaineiston valvonnan tehostaminen uudella laaja-alaisella menetelmällä (siRNA) Hannunen Salla pikku-RNA, siRNA, molekyylibiologia, kasvintuhoojat, virukset, viroidit |
päättynyt 6 v.: 2013 - 2018 |
Ruokavirasto |
Kasvinterveyden riskinhallinnan kustannushyötysuhteen ja kasvinterveyden alueellisen riskin arvio Tuomola Juha kasvinterveys, riskinarviointi, kasvintuhooja, kustannus-hyötyanalyysi, paikkatieto |
päättynyt 4 v.: 2014 - 2017 |
Ruokavirasto |
Kasviravintolisien riskiprofiili Hirvonen Tero kasvit, ravintolisät |
päättynyt 3 v.: 2015 - 2017 |
Ruokavirasto |
Kohti kestävää kiertotaloutta: Kierrätyslannoitteiden ja -kasvualustojen kasvinsuojeluainejäämät ja niiden hallinta (Kiertokas) Maunuksela Liisa kierrätyslannoitevalmisteet, torjunta-ainejäämät |
käynnissä 4 v.: 2023 - 2026 |
Ruokavirasto |
Koirien ja kissojen hyvinvointia heikentävät perinnölliset sairaudet Anttila Marjukka eläimet, hyvinvointi, patologia |
päättynyt 8 v.: 2013 - 2020 |
Ruokavirasto |
Kolibasilloosin hallinta siipikarjan tuotantoketjussa Biström Mia APEC, E. coli, siipikarja |
käynnissä 3 v.: 2019 - 2021 |
Ruokavirasto |
Konjugoidut mykotoksiinit maidossa Peltonen Kimmo konjugoidut mykotoksiinit, massaspektrometria, maitojauhe |
päättynyt 4 v.: 2009 - 2012 |
Ruokavirasto |
Kryptosporidioosi – nouseva zoonoosiuhka nautakarjoissa KRYPTO Autio Tiina Cryptosporidum parvum, kryptosporidioosi, zoonoosi |
käynnissä 4 v.: 2019 - 2022 |
Ruokavirasto |
Kyttyrälohi - vieraslaji Barentsin alueen lohijoissa kyttyrälohi |
käynnissä 2021 |
Ruokavirasto |
Lammaslaitumien zoonoosit – LAMMASLAIDUN Pohjanvirta Tarja lammas, laidunnus, zoonoosi |
käynnissä 4 v.: 2022 - 2025 |
Sivu:
[1] 2 3 |