Suurtalousmarkkinat ovat huomattavat. Joka kolmas suomalainen nauttii päivittäin suutalouskeittiön valmistaman aterian. Kala-annoksia on tarjolla lähes kaikissa suurtalouksissa. Vuonna 2005 Suomessa toimi yli 18 000 aterioita valmistavaa suurkeittiötä. Tavoitteet Arvioidaan suurtalouksien käyttämä kalan ja ravun kokonaismäärä. Lisäksi kuvataan kalan käytön jakaantuminen eri tuoteryhmiin sekä kalan käyttömäärien jakaantuminen eri suurtalousryhmiin. Tulokset Vuonna 2005 suurtaloudet käyttivät yhteensä noin 14 miljoonaa kiloa kalaa. Eniten ruokaa valmistettiin tuoreesta tai pakastetusta fileestä. Suurtalouksissa käytettiin kalaa noin 30 prosenttia enemmän kuin kymmenen vuotta aiemmin. Eniten ruokaa valmistettiin kirjolohesta, lohesta, seistä ja turskasta. Vastaava tutkija Saarni Kaija, Riista- ja Kalatalouden tutkimuslaitos Yhteystiedot
Muut henkilöt Setälä Jari, Honkanen Asmo Yhteistyötahot Tutkimushanke on osittain Euroopan Yhteisön kalatalouden ohjauksen rahoitusvälineen (KOR) rahoittama ja se toteutettiin maa- ja metsätalousministeriön menekinedistämisvaroista. Julkaisut Suurtalouksien kalan ja ravun käyttö vuonna 2005 Kaija Saarni, Asmo Honkanen ja Jari Setälä Kala- ja riistaraportteja nro 401, 2007. 31 s. + 9 liitettä ISBN 951-776-550-9 ISSN 1238-3325 Asiasanat: suurtaloudet, markkinat, kalan käyttö, ravut, kyselytutkimus http://www.rktl.fi/?view=publications&id=5624
Suurtalouksien kalankäytttö EU:n muutospaineessa : kyselytutkimuksia vuosilta 1988-1995 Asmo Honkanen Kala- ja riistaraportteja nro 64, 1996. http://www.rktl.fi/?view=publications&id=537
Suurtalouksien poron ja hirven käyttö vuonna 2005 Saarni, K., Honkanen, A. ja Setälä, J. Riistantutkimuksen tiedote nro 213, 2007. 9 s. http://www.rktl.fi/?view=publications&id=5628
Hankkeen kesto 2005 - 2007 Hankkeen vaihe: päättynyt
|