Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos panostaa kalan tuotelaadun tutkimukseen. Tuotelaadun tutkiminen on keskeistä, jotta käytäntöjä ja tuotantoprosesseja voidaan kehittää alan yritysten ja kuluttajien tuotelaadulle asettamien odotusten mukaisesti. Tavoitteet Hankkeen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää tuotelaatuosaamista seuraavin menetelmin ● Tutkitaan kalan tuotelaatua ● Kehitetään ja ylläpidetään laatumittaristoa ● Arvioidaan tutkimusmenetelmiä ja niiden luotettavuutta. ● Ylläpidetään ja edistetään verkostoitumista alan yritysten kanssa ● Edistetään tutkimustulosten siirtämistä yritysten käyttöön ● Luodaan kalan laadun tutkimus- ja tuotekehityshankkeita
Vaikuttavuus Tutkimus hyödyttää kalan elintarviketuotannon ketjua kalankasvattajista kalanjalostuksen ja kaupan kautta kuluttajiin. Vastaava tutkija Airaksinen Susanna, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Turun riistan- ja kalantutkimus Yhteystiedot
Muut henkilöt Riihimäki Jari, Norrdahl Olli Yhteistyötahot TY, Biokemian ja elintarvikekemian laitos, TY, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus , TY, Eläinfysiologian laboratorio, Biologian laitos , HY, Elintarviketeknologian laitos/lihateknologia (MMETT) , Norjan maatalousyliopisto, Ã…s, Norja , Akvaforsk Ltd., Ã…s, Norja , muut tutkimuslaitokset, alan yritykset ja rahoittajat Hankkeen kesto 2006 - Hankkeen vaihe: päättynyt
|