Hankkeen kohderyhmiä ja suoria edunsaajia olivat naudanlihantuottajat. Lisäksi hankkeesta hyötyivät myös maidontuotanto- ja kasvinviljelytilat. Toisena kohderyhmänä olivat neuvojat ja suunnittelijat eri organisaatioissa. Hankkeen tavoitteena oli parantaa suomalaisen naudanlihantuotannon kannattavuutta ja tehostaa lihanautatilojen sekä lihanjalostusteollisuuden kilpailukykyä. Hankkeella pyrittiin luomaan edellytyksiä suomalaisen naudanlihantuotannon säilymiselle ja kasvulle sekä tuottajien motivaation säilymiselle. Tavoitteisiin pyrittiin toteuttamalla 5 kehittämisosiota: 1) kokoviljasäilörehun täysimääräinen hyödyntäminen, 2) nurmen kalkitussuositusten tarkentaminen, 3) emolehmätilojen hiehonkasvatuksen mallintaminen, 4 ) nurmen kaliumlannoituksen tarkentaminen ja 5) ruokinnan taloudellisuuden optimointi eri tuotantotilanteissa. Osioiden tulosten pohjalta pyrittiin parantamaan tuotannon kustannustehokkuutta ja sitä kautta lihanautatilojen kannattavuutta. Hanke toteutettiin MTT:n ja Savonia-ammattikorkeakoulun yhteishankkeena.
Vastaava tutkija
Joki-Tokola Erkki Hankkeen kesto 2011 - 2015
Asiasanat
naudanlihantuotanto, emolehmätuotanto, nurmituotanto, kaliumlannoitus, tuotannon taloudellinen kannattavuus, kokoviljasäilörehu, apila, nurmen kalkitus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|