Tutkimuksen tavoitteena on määrittää tanskalaisen menetelmän (= Dantoaster) mukaisesti kuumakäsitellyn ohran ravinteiden sulavuudet sekä minkeillä että siniketuilla. Tuloksia verrataan nykyisin Suomessa kaupan oleviin extruder-menetelmällä kypsennettyyn viljaan. Mikäli tanskalainen menetelmä antaa paremmat sulavuudet, käsitellyllä viljalla on taloudellista merkitystä tarhaajille.
Vastaava tutkija
Niemelä Paavo Hankkeen kesto 1998 - 1999
Asiasanat
turkiseläimet, sinikettu, minkki, ravitsemus, ravinteiden sulavuus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|