Yrtit ja mausteet sisältävät eteerisiä öljyjä, joilla on sekä antimikrobisia että antioksidatiivisia vaikutuksia. Antibioottisten rehulisäaineiden käytön riskien myötä on herännyt kiinnostus käyttää yrttejä, mausteita ja kasviuutteita (ns. fytogeeniset rehulisäaineet) sikojen ruokinnassa ehkäisemään porsaiden vieroitusripulia ja parantamaan kasvua. Tämän kokeen tarkoituksena oli selvittää vieroitetuilla porsailla kolmen yrttivalmisteen vaikutusta porsaiden kasvuun, rehun kulutukseen ja vieroitusripulin esiintymiseen verrattuna lisäaineettomaan ja muurahaishappoa sisältävään ruokintaan.
Vastaava tutkija
Perttilä Sini Hankkeen kesto 2001 - 2002
Asiasanat
porsas, ripuli, vieroitus, yrtit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|