Rasvojen triglyseridikoostumus vaikuttaa yhdessä rasvojen rasvahappokoostumuksen kanssa niiden ravitsemuksellisiin ja teknologisiin ominaisuuksiin. Siksi maitorasvajakeiden triglyseridikoostumuksen tunteminen edistää niiden käyttömahdollisuuksien selvitystä. Tutkimuksessa selvitetään erilaisten maitorasvojen ja niiden fraktioiden sekä joidenkin kasvirasvojen triglyseridikoostumukset.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1988 - 1990
Asiasanat
glyseridit, kasvirasvat, kemiallinen koostumus, maitorasva
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|