Ravintorasvojen ja verenkiertosairauksien suhdetta selvittelevän tutkimuksen teko on tärkeää, koska on vain niukasti spesifistä, kotimaista tutkimustietoa. Lisätietoa tarvitaan mm. kansanravitsemuksen ohjaukseen, elintarviketeollisuuden tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan ja maatalouspolitiikan tueksi. Tutkimus suoritetaan yhteistutkimuksena ja sikoja käytetään koe-eläiminä. Tutkittavat rasvat ovat: 1. rypsiöljy, 2. voirasva, 3. kerma (40 %), 4. auringonkukkaöljy, 5. hydrattu auringonkukkaöljy, 6. voin ja rypsiöljyn seos, jonka P/S-suhde = n. 0,5, 7. rypsiöljyn/kovetetun rypsiöljyn seos suhteessa 1 : 2. ETL määrittää rasvahappokoostumukset kyljysselän kerrossilavanäytteistä.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1989 - 1991
Asiasanat
auringonkukkaöljy, kerma, rasvahappokoostumus, ravitsemus, rypsiöljy, voirasva
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|