Tutkimuksella selvitettiin maidon eri komponenttien periytyvyysasteiden ja välisten geneettisten korrelaatioiden sekä erilaisten jalostustavoitteiden vaikutus keinosiemennyssonnien valinnassa käytettyjen ominaisuuksien painotukseen. Tutkimusperioiden aikana siirryttiin valintakriteerissä 4 %-maidosta valkuaistuotokseen. Laskelmat osoittivat, että tuottajamaidon hinnoittelun mukainen valinta suosii edelleen maidon muuta osaa kiinteän osan kustannuksella. Kotimaisen kulutuksen mukaan laskettuna ei ole syytä lähteä muuttamaan raakamaidon rasva-valkuais -suhdetta.
Vastaava tutkija
Mäki-Tanila Asko Hankkeen kesto 1988 - 1989
Asiasanat
jalostusohjelmat, lypsykarja, maito, maitorasva, valkuaispitoisuus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|