Salmonellasta on muodostunut ongelma monella suomalaisella tilalla. Kotimaisen elintarviketuotannon kilpailukyvyn ylläpitämiseksi ja viennin lisäämiseksi salmonellavapaus on yksi meidän kilpailuvalttimme. Pyrittäessä eroon salmonellatartunnasta tiloilla on tullut esiin tiedon puute siitä, miten salmonella säilyy rehuissa tai lannan saastuttamassa maaperässä ja minkälaisia käsittelyjä tarvitaan salmonellan hävittämiseksi tilaolosuhteista. Maa- ja metsätalousministeriön eläinlääkintä- ja elintarvikeosaston antamat ohjeet ovat tässä suhteessa puutteellisia, kalliita toteuttaa ja sivuvaikutuksiltaan drastisia.
Vastaava tutkija
Mäki-Tanila Asko Hankkeen kesto 1996 - 1997
Asiasanat
salmonella
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|