Tarkoituksena on täydentää aikaisemmin elintarvikekemian laboratoriossa saatuja tuloksia kotimaisten ja vastaavien ulkomaisten elintarvikkeiden laadullisista eroista erityisesti vierasaineiden osalta. Lisäksi on tarkoitus löytää kotimaisista raaka-aineista hyviä luontaisten antioksidanttien ja luontaisten antikarsinogeenisten yhdisteiden lähteitä, joita voitaisiin käyttää funktionaalisten elintarvikkeiden valmistamiseen. Tutkimus antaa kotimaiselle elintarviketeollisuudelle ja -taloudelle mahdollisuuden tuoda esiin ja hyödyntää kotimaisten elintarvikkeiden laadullisia vahvuuksia.
Vastaava tutkija
Kumpulainen Jorma Hankkeen kesto 1996 - 2002
Asiasanat
ravitsemuksellinen laatu, turvallisuus, kotimaiset elintarvikkeet, teollisuuden kilpailukyky
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|