Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa uusia lajikkeita, joiden proteiinituotanto, proteiinipitoisuus ja proteiinin laatu ovat hyvät ja samalla viljelyominaisuudet nykyistä paremmat. Kotimaisen proteiinituotannon lisääminen ja turvaaminen on eräs kasvituotannon päätehtävistä. Risteytys- ja valintatyössä kiinnitetään erityistä huomiota: 1) proteiinituotantoon, 2) proteiinipitoisuuteen, 3) lysiinipitoisuuteen, 4) jyväsadon määrään, 5) korren lujuuteen, 6) aikaisuuteen, 7) taudinkestävyyteen ja 8) happamuuden kestävyyteen.
Vastaava tutkija
Nissilä Eero Hankkeen kesto 1988 - 1995
Asiasanat
kasvinjalostus, lajikkeet, ohra, rehuvilja
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|