Liha- ja liharehujauhon (Honkajoki Oy) käyttöä soijarouheen korvaajana tutkitaan kahdessa kokeessa. Kummassakin on 50 lihasikaa yksilöruokinnalla. Ensimmäisessä kokeessa 1/3 ja 2/3 ohrapohjaisten rehujen soijarouheesta korvataan liha- tai lihaluurehujauholla dieettien sisältäessä 7 g/ry sulavaa lysiiniä. Toisessa kokeessa korvausmäärät ovat samat, mutta dieettien optimointiperusteena on käyttökelpoinen (FDNB) lysiini (7 g/ry). Dieettien kuiva-aineen ja typen sulavuus määritetään käyttäen happoliukenematonta tuhkaa merkkiaineena.
Vastaava tutkija
Siljander-Rasi Hilkka Hankkeen kesto 1993 - 1995
Asiasanat
lihasika, lihajauho, lihaluurehujauho, soijarouhe, lysiini
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|