Osatutkimukset: 1. Sikarotujen lihan laadun vertailu. Suomeen tuotiin vuosina 1990 ja 1991 uusia sikarotuja, joita sitten risteytettiin suomalaisen sikarodun (maatiainen/yorkshire) kanssa. Tavoitteena on erityisesti ollut tuottaa parempilaatuista sianlihaa huomioonottaen samalla muut lihan tuotantoon liittyvät tekijät. Lihan laatuun liittyvien ominaisuuksien selvittämiseksi Sikatalouden tutkimusasema (SIK) ja Elintarvikkeiden tutkimuslaitos (ETL) tekivät lihan laatua selvittävän tutkimuksen. Tutkimukseen liittyi lihan aistinvarainen ja kemiallinen analysointi. Erityisesti analysoitiin eri rotujen lihaksen sisäisen rasvan määrä, koska tämä rasva parantaa lihan makua.
Vastaava tutkija
Alaviuhkola Timo Hankkeen kesto 1991 - 1994
Asiasanat
kemiallinen koostumus, sianlihan laatu, sika, sikarotu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|