Suomalaisen maitorasvan rasvahappokoostumus on viime vuosikymmeninä muuttunut laidunkaudella lievästi tyydyttyneemmäksi, vaikka kokonaisuudessaan maitorasvan koostumusta pyritään ruokinnallisin keinoin muuttamaan enemmän tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältäväksi. Lisääntyneen väkirehun käytön arvellaan olevan keskeinen syy ilmiöön. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää eri väkirehutasojen vaikutus laidunkaudella maitorasvan koostumukseen sekä maidon tuotantotekijöihin, kuten tuotosmääriin ja maidon rasva- sekä proteiinipitoisuuksiin.
Vastaava tutkija
Kankare Veikko Hankkeen kesto 1991 - 1991
Asiasanat
jodiluku, lypsykarja, maitotuotos, proteiinipitoisuus, rasvahappokoostumus, rasvapitoisuus, väkirehu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|