Tarkoituksena on pyrkiä lisäämään säilörehun käyttöä karitsoiden ruokinnassa erilaisilla syöntiin vaikuttavilla keinoilla. Ensimmäisessä osakokeessa tutkittiin säilörehun kuivauksen ja osittaisen neutraloinnin vaikutusta säilörehun kuiva-aineen syöntiin. Säilörehun kuivaaminen paransi kuiva-aineen syöntiä aikuisilla pässeillä yli 37 % ja neutraloiminen joko 20 % (16 g NaHCO3/kg rehua) tai 4 % (8 g Na HCO3/kg rehua) tuoreen säilörehun syöntiin verrattuna.
Vastaava tutkija
Sormunen-Cristian Riitta Hankkeen kesto 1985 - 1989
Asiasanat
happamuus, karitsat, kuiva-aine, säilörehu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|