Kahdessa kenttäkokeessa Ekologisen tuotannon tutkimusasemalla Juvalla tutkittiin 1990-95 erilaisten kivijauheiden, luujauhon ja kompostin käyttökelpoisuutta fosfori- ja kaliumlannoitteena luomuviljleyssä. Kokeissa mukana olleita kivijauheita olivat Siilinjärven apatiittipöly, Kuolan apatiitti, raakafosfaatti ja biotiitti. Kokeissa noudatettiin viljleykiertoa ohra+nurmensiemen - 2-3 vuotinen apilanurmi - ohra. Lannoitteet lisättiin ainoastaan kokeen alussa. Näissä kokeissa ei millään käytetyllä lannoitusaineella luujauhoa lukuunottamatta saatu selvää vaikutusta ohran tai nurmen sadon määrään tai laatuun. Luujauhonkin vaikutus perustui pääasiassa sen korkeaan typpipitoisuuteen. Puna-apilan fosforipitoisuuteen vaikutti maan liukoisen fosforin ja kaliumin pitoisuus, kun taas timotei ei reagoinut maan fosfori- ja kaliumtilaan. Nurmen K/(Ca+Mg) -ekvivalenttisuhde oli suositusten mukaan alle 2,2 ja arvoa voi säädellä lisäämällä puna-apilan osuutta nurmisadossa, koska puna-apilan K/(Ca+Mg) -ekvivalenttisuhde oli selvästi alhaisempi kuin timotein. Maan liukoisen fosforin pitoisuutta pystyttiin nostamaan keskimäärin 4-5 mg/l maata käyttämällä kompostia 30 t/ha tai luujauhoa 4 t/ha. Vaikutus kesti 2-3 vuotta. Apatiittipölyä ja kompostia yhdessä käytettäessä maan liukoisen fosforin pitoisuutta nostava vaikutus tuli esille hitaammin, sillä nousu pysähtyi vasta kolme vuotta lisäyksen jälkeen, jolloin pitoisuus oli noussut 6 mg/l maata. Maan liukoisen kaliumin pitoisuutta voitiin nostaa 40 mg/l maata käyttämällä biotiittia 8 t/ha tai biotiittia+kompostia 30 t/ha. Vaikutus kesti 2 vuotta. Panos-tuotossuhteiden perusteella parhaat hyötysuhteet sekä fosforin, että kaliumin osalta saatiin kompostia käytettäessä. Näiden tulosten perusteella voidaan suositella kompostia fosfori- ja kaliumlannoitteeksi luomutiloille. Tätäkin tärkeämpää on pyrkiä kierrättämään ravinteet tilalla mahdollisimman tehokkaasti.
Vastaava tutkija
Seuri Pentti Hankkeen kesto 1990 - 1997
Asiasanat
apatiitti, biotiitti, lannoitus, luomu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|