Tutkimuksen tavoitteena on selvittää kahden erisuuruisen väkirehun annostustason sekä valkuaislisänä syötetyn rypsirouheen vaikutus ayrshire- ja friisiläislehmien maidon tuotantoon ja koostumukseen, rehunkulutukseen, energian ja valkuaisen saantiin sekä hedelmällisyyteen, terveyteen ja taloudellisuuteen kun lehmät ovat kolmen lypsykauden ajan joko jatkuvasti sisäruokinnalla tai laiduntavat.
Vastaava tutkija
Suvitie Marjatta Hankkeen kesto 1988 - 1992
Asiasanat
laiduntaminen, lypsylehmä, maidon koostumus, maitotuotos, rehun hyväksikäyttökyky, rehunkulutus, rypsirouhe, sisäruokinta, valkuaisrehu, väkirehu
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|