Lampaankasvatus on perinteinen suomalaisen maatilan tuotantoa täydentävä vaihtoehtoinen tuotantomuoto. Kotoperäiseen ruokintaan perustuessaan se voi muodostaa onnistuneen lisätulonlähteen suomalaiselle maatilalle. Tutkimuksessa selvitetään kotimaisten valkuaisrehujen (rypsi, herne, vilja-herneseos, ohra-kaura-soijaväkirehu, lihaluurehujauho) soveltuvuutta ja rajoituksia eri tuotantovaiheessa olevien lampaiden täydennysvalkuaisrehuksi eri karkearehuruokinnoilla. Lisäksi verrataan ruokintojen taloudellisuutta. Tutkimuksessa selvitetään myös ryhmä- ja yksilöruokinnan vaikutusta karitsoiden kasvuun ja rehunhyväksikäyttöön.
Vastaava tutkija
Sormunen-Cristian Riitta Hankkeen kesto 1989 - 1994
Asiasanat
karitsa, kotoperäinen ruokinta, lampaankasvatus, ryhmäruokinta, täydennysvalkuainen, vaihtoehtoinen tuotanto, valkuaisrehut, yksilöruokinta
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|