Tutkimuksen tavoitteena oli luoda yhteistyötä alan toimijoiden välille ja toisaalta kehittää maatalousyritysten toimintatapoja ja menetelmiä niin, että tuotannon aiheuttamat ja tuotantoon sekä tuotteisiin sisältyvät riskit tuottajalle, kuluttajalle ja ympäristölle vähenevät nykytasosta. Tavoitteena oli parantaa suomalaisen maataloustuotannon kilpailukykyä tuotannon laadun kehittymisen myötä. Hankkeen puitteissa järjestettiin riskienhallintaa käsittelevä seminaari maa- ja elintarvikealan toimijoille ja luotiin pohjaa kansallisen alan yhteistyöverkoston luomiselle. Lisäksi tehtiin alustava selvitys riskienhallinnan menetelmistä elintarvikeketjussa.
Vastaava tutkija
Suutarinen Juha Hankkeen kesto 2002 - 2003
Asiasanat
riskit, maataloustuotanto, maatalous, johtaminen
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|