Kesäajan maidontuotannon arvo on noin 280 m€/v. Ei siis ole lainkaan yhdentekevää miten ja millä kustannuksilla tämä maito tuotetaan. Tämän hankkeen tavoitteena oli selvittää eri kesäruokintavaihtoehtojen keskinäinen kannattavuus, tuottaa tietoa laiduntamisen työmenekistä ja sen vähentämismahdollisuuksista, kehittää tuotantoaan laajentaville karjatiloille vaihtoehtoisia laiduntamistrapoja ja selvittää niiden vaikutusta eläinten hyvinvointiin. Hanketta toteutettiin 2003 – 2005.
Vastaava tutkija
Virkajärvi Perttu Hankkeen kesto 2003 - 2010
Asiasanat
lypsykarja, työnmenekki, tuotannon tehokkuus, eläinten käyttäytyminen, typpi, maidontuotanto, väkirehu, ruohon nitraattipitoisuus, nurmi, nurmet, eläinten hyvinvointi, kannattavuus, laiduntaminen
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|