Tämän tutkimuksen tavoitteena oli selvittää keskeisimmät nautojen hyvinvointiongelmat ja löytää keinoja niiden ratkaisemiseksi. Tutkimukseen kuului sekä kirjallisuustutkimuksia että kokeellista tutkimusta. Osakokonaisuuksissa tutkitiin erilaisten kasvatusympäristöjen vaikutusta lihanautojen tuotantoon ja hyvinvointiin sekä juomaveden lämpötilan vaikutusta nuorten nautojen tuotantoon ja terveyteen.
Vastaava tutkija
Huuskonen Arto Hankkeen kesto 2004 - 2007
Asiasanat
lihanauta, vasikka, eläinten hyvinvointi, laidunnus, terveys, naudanlihantuotanto, ruokinta, taloudellinen kannattavuus, ryhmäkoko, eläintiheys, valo, melu, juomavesi, karsinat, karsinamateriaalit
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|