Naudanlihantuotannon jatkuminen edellyttää tuotannon taloudellista kannattavuutta. Tämän hankkeen yhtenä päätavoitteena oli luoda lihanautojen kasvatukseen ruokintamalleja, joiden avulla tuotantokustannuksia saadaan alennettua eläinten hyvinvointia vaarantamatta. Tutkimushankkeeseen kuuluvissa ruokintakokeissa selvitettiin alkoholiteollisuuden sivutuotteiden (ohrarehu, tiivistetty tärkkelysrankki ja ohravalkuaisrehu) tuotantovaikutusta lihanautojen ruokinnassa.
Vastaava tutkija
Huuskonen Arto Hankkeen kesto 2001 - 2006
Asiasanat
vasikka, lihanauta, ruokinta, rehut, naudanlihantuotanto, elintarviketeollisuuden sivutuotteet, ohrarehu, ohravalkuaisrehu, mäski
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|