Hankkeessa tutkitaan politiikan, luomukeittiöiden sertifioinnin ja toimitusketjun tasolla luonnonmukaisten elintarvikkeiden käyttöä julkisissa ruokapalveluissa. Lisäksi tutkitaan suurkeittiöiden henkilökunnan, oppilaiden ja heidän vanhempiensa näkemyksiä ja kokemuksia luomuaterioista sekä kestävästä kehityksestä laajempana käsitteenä. Lopuksi etsitään mahdollisia tekijöitä, jotka vaikuttavat lihavuusepidemian ja luomuruoan käytön käänteiseen yhteyteen.
Vastaava tutkija
Mikkola Minna, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, Mikkeli Hankkeen kesto 2007 - 2010
Asiasanat
luomuruoka, luomuruoan käyttö, julkiset ruokapalvelut, ammattikeittiöt, suurkeittiöt, asenteet, kestävä kehitys, lihavuus
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|