TUPAS -hankkeen keskeisenä ajatuksena on siirtää olemassa olevia, mahdollisesti aiemmin hyödyntämättömiä tutkimustuloksia sekä osaamista pk-yritysten käyttöön ja siten edesauttaa uuden teknologian käyttöönottoa eri pk-toimialoilla. TUPAS-palvelulla pyritään pk-sektorin tuottavuuden ja kilpailukyvyn parantamiseen. Sillä kannustetaan yhä useampia pk-yrityksiä tutkimusyhteistyön hyödyntämiseen. Elintarvikealan tutkimuspalvelu pk-yrityksille on tarkoitettu niille pk-yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita uudistamaan liiketoimintaansa elintarviketutkimuksen ja tuotteistamisosaamisen avulla. Tavoitteena on varmistaa yrityksen kehityspanosten tuotto. Merkittävässä roolissa on liiketoimintaosaamisen tuominen tuotteen kehitysprosessiin.
Tulokset
Vuonna 2006 TUPAS-palvelut kohdistuivat tuotekehitykseen, markkinointimateriaalin asiasisällön laatimiseen (mm. raaka-aineiden terveusvaikutteisuuden selvittäminen) ja laadunhallintaan.
Vastaava tutkija
Väisänen Hanna-Maija, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti, Mikkeli Yhteistyötahot
Mikkelin ammattikorkeakoulu, Mikkelin ammattikorkeakoulun YTI-tutkimuskeskus
Hankkeen kesto 2006 -
Asiasanat
tupas, tutkimuspalvelu
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|