Tavoitteena tutkimuksessa on selvittää, miten erityyppiset biomateriaalit, kuten hiilihydraatit, proteiinit ja lipidit, soveltuvat biomateriaalikalvojen valmistukseen. Niiden valmistuksessa käytetään erilaisia valmistustekniikoita (ekstruusio/suihkuttaminen) ja tutkitaan kalvojen mekaanisia, termisiä ja läpäisevyysominaisuuksia. Painopisteenä on biomateriaalikalvojen soveltuvuuden tutkiminen kapseloinnissa.
Vastaava tutkija
Jouppila Kirsi, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos Yhteistyötahot
HY, farmasian laitos, TTKK, biomateriaalitekniikan laitos, University College, Cork, Department of Food and Nutritional Sciences, Evijärven Peruna Oy, Leaf Oy, Plastiroll Oy, ABS-tutkijakoulu
Hankkeen kesto 2001 - 2007
Asiasanat
biomateriaalikalvo, fysikaalinen tila, mekaaniset ominaisuudet, termiset ominaisuudet, läpäisevyys, kapselointi
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|