Tavoitteena on tuntea pakastus- ja pakkasvarastointiolosuhteiden vaikutus pakastettujen elintarvikkeiden fysikaaliseen ja aistittavaan laatuun ja pystyä valmistamaan tuotteita, joissa hallitulla pakastusprosessilla aikaansaatu hyvä laatu kestää kylmäketjussa kuluttajalle asti. Näin lisätään elintarviketeollisuuden kilpailukykyä kasvavilla pakastemarkkinoilla.
Vastaava tutkija
Roos Yrjö, Helsingin yliopisto, Elintarviketeknologian laitos, Elintarviketeknologia Yhteistyötahot
VTT, Bio- ja elintarviketekniikka
Hankkeen kesto 1999 - 2001
Asiasanat
pakastaminen, pakastetut elintarvikkeet, fysikaalinen tila, rasvan hapettuminen
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|