Typpiparametrien perusteella määritetään proteiinin hyväksikäyttö sekä imisillä että leikoilla erikseen kahdella painovälillä 30-60, 60-90 kg, kun dieetin sulavan lysiinin saantia lisätään. Dieetin aminohappotasoa täydennetään puhtailla aminohapoilla ihanneproteiinin suhteessa (sulavaa ly siiniä 5.5-10.5 g/ry). Tutkimuksessa mitataan typpitase, sonnan ja virtsan typen eritys, vesitase sekä virtsan ja veren urea-N-pitoisuudet. Saatujen parametrien perusteella lasketaan proteiinin pidättyminen ja hyväksikäyttö sekä verrataan niitä kasvatuskokeista saatuihin tuotantoparametreihin sekä ruhojen paloitteluanalyyseihin.
Vastaava tutkija
Näsi Matti, Helsingin yliopisto, Kotieläintieteen laitos, Kotieläinten ravitsemustiede Hankkeen kesto 1997 - 2001
Asiasanat
proteiini, sika, aminohapot, lysiini, typen eritys
Hankkeen vaihe: päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Helsingin yliopiston TUHTI-tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Helsingin yliopiston TUHAT-järjestelmästä.
|