M Tutkimushankekuvaus, RKTL - Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos
Ohita navigointilinkit

Paluu Hankehaaviin

Kalan tuotelaadun parantaminen (KALAPA)

Paluu Hankehaaviin

	

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos panostaa kalan tuotelaadun
tutkimukseen. Tuotelaadun tutkiminen on keskeistä, jotta
käytäntöjä ja tuotantoprosesseja voidaan kehittää alan yritysten
ja kuluttajien tuotelaadulle asettamien odotusten mukaisesti.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää
tuotelaatuosaamista seuraavin menetelmin
● Tutkitaan kalan tuotelaatua
● Kehitetään ja ylläpidetään laatumittaristoa
● Arvioidaan tutkimusmenetelmiä ja niiden luotettavuutta.
● Ylläpidetään ja edistetään verkostoitumista alan yritysten
kanssa
● Edistetään tutkimustulosten siirtämistä yritysten käyttöön
● Luodaan kalan laadun tutkimus- ja tuotekehityshankkeita

Vaikuttavuus

Tutkimus hyödyttää kalan elintarviketuotannon ketjua
kalankasvattajista kalanjalostuksen ja kaupan kautta kuluttajiin.

Vastaava tutkija

Airaksinen Susanna, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos, Turun riistan- ja kalantutkimus
Yhteystiedot

Muut henkilöt

Riihimäki Jari, Norrdahl Olli

Yhteistyötahot

TY, Biokemian ja elintarvikekemian laitos, TY, Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskus , TY, Eläinfysiologian laboratorio, Biologian laitos , HY, Elintarviketeknologian laitos/lihateknologia (MMETT) , Norjan maatalousyliopisto, Ås, Norja , Akvaforsk Ltd., Ås, Norja , muut tutkimuslaitokset, alan yritykset ja rahoittajat

Hankkeen kesto 2006 -

Hankkeen vaihe: päättynyt

 

Lähde: RKTL Hankehaavi

 

© 2008 Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos.