SALUS hankkeen tavoitteena on seurata teollisesti valmistettujen elintarvikkeiden muuntamista terveellisemmäksi vähentämällä huonolaatuisia rasvoja, suolaa ja sokeria tuotteissa, tehdä analyysia EU:n kontekstissa ja tunnistaa ja vaihtaa tietoa eri maiden kesken parhaista käytännöistä sekä tehdä aiheeseen liittyviä viestintäkampanjoita kuluttajille. SALUS tähtää myös pienten- ja keskisuurten elintarvikevalmistajien neuvontaan ja nykyisten trendienmukaisen tuotekehityksen edistämiseen. Hankkeessa tavoitellaan myös elintarviketuotannon ja valmistuksen kanssa tekemisissä olevien tahojen parempaa valmiutta säädellä ja vähentää rasvojen, sokerin ja suolan määrää tuotteissaan. SALUS projektin aikana halutaan kuluttajien olevan tietoisempia terveellisten ruokailutottumusten tärkeydestä. SALUS -hankkeessa toimitaan kahdella tasolla: â?¢ Elintarvikkeiden muunnokset (koostumus ja terveellisempien vaihtoehtojen saatavuus, annoskoko) â?¢ Kuluttajaneuvonta Projetissa tunnistetaan ja jaetaan hyviä käyntäntöjä elintarvikkeiden muuntamiseksi terveellisimmiksi keskittyen tekniseen ja taloudellisiin näkökohtiin elintarvikkeiden muunnoksissa pienillä ja keskisuurilla yrityksillä Suomessa. SALUS edistää terveellisempien elämäntapoja ja vähentää elintarvikkeista johtuvia sairauksia käsittelemällä kriittisesti terveyteen vaikuttavia tekijöitä tällä alalla. Projektissa on osallistujia seuraavista maista: Itävalta, Bulgaria, Suomi, Ranska, Saksa, Unkari, Italia, Liettua, Latvia, Romania, Slovenia, Espanja ja Iso-Britannia.
Vastaava tutkija
Latvala Terhi Hankkeen kesto 2011 - 2014
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|