Food Safety Cluster -hanke on jatkoa alla kuvatulle esiselvitykselle. 07/2010-12/2010 tehtiin ELINTARVIKETURVALLISUUS -esiselvitys (MTT Raportti nro 18: Uudet menetelmät elintarviketurvallisuuden parantamiseksi), johon sisältyy suppea perusselvitys elintarviketurvallisuudesta (lainsäädäntö, valvonta) sekä olemassa olevista riskeistä ja niiden tunnistamisesta nykyteknologialla. Esiselvitykseen kuuluu lisäksi röntgenfluoresenssi -menetelmän testaaminen vierasaineiden tunnistamisessa. Varsinainen Food Safety Cluster- hanke toteutetaan vuosina 2011-2014 esiselvitystyön perusteella. Projektin tavoitteena on synnyttää alueelle yrityksistä sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioista koostuva toimintarypäs, joka hyödyntää projektissa syntyvän FSC-toimintaympäristön palveluita elintarvikkeiden turvallisuusratkaisujen kehittämiseen. Tärkeinä yhteistyökumppaneina Oulun Food Safety Clusterissa ovat myös elintarvikeyritykset, joilla on tarvetta kehittyneeseen omavalvontaan. Food Safety Clusterin kehittyessä tavoitteena on toiminnan kansainvälistyminen. Hankkeessa kehitetään yhdessä elintarviketeollisuuden sekä teknologiayritysten kanssa tuotantoon soveltuvia, automatisoituja mittalaitteita sekä mittausmenetelmiä vierasesine- ja mikrobiologisten haittojen tunnistamiseen.
Vastaava tutkija
Hankkeen kesto 2011 - 2014
Asiasanat
ruokaturvallisuus, vierasesine, biosensori
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|