Hankkeen kehitystavoitteena oli parantaa ja monipuolistaa Andien ja Amatsonian alueiden väestön ravitsemusta edistämällä alkuperäisten ruokakasvien käyttöä perulaisten ruokavaliossa. Hanke vahvisti Perun maatalousyliopiston (La Molina) laitevalmiutta tehdä tutkimusta bioaktiivisista yhdisteistä ja koulutti yli 40 La Molinan tutkijaa ja opettajaa analysoimaan ruokakasvien, (kinoa, kiwicha, kaniwa) bioaktiivisia yhdisteitä (flavonoidit, peptidit). Hankkeessa kehitettiin myös ko. kasveihin perustuvia elintarvikkeita yhteistyössä perulaisten elintarvikeyritysten kanssa. Lisäksi kaksi La Molinan tutkijaa teki tutkimustyötä MTT:ssä kinoan ja kiwichan flavonoideista ja peptideistä yksi tutkija kehitti kinoapohjaisen fermentoidun elintarvikkeen yhteistyössä alihhankkija Itä-Suomen yliopiston kanssa. Tutkimus- ja tuotekehitystyön pohjalta valmistui kolme MSc-tutkintoa La Molinassa ja useita väitöskirjan tutkimusaiheita. The development objective of this project was to improve and diversify the nutritional status of the Andean and Amazonian population by advancing the use of Peruvian indigenous food plants in the diet of Peruvian people. The project improved analytical facilities of National Agricultural University of Peru (La Molina) and trained more than 40 researchers and teachers of La Molina on analysis of bioactive components (flavonoids, peptides) of food plants kwinoa, kiwicha and kaniwa. Also, food products based on above food plants were developed in collaboration with Peruvian food companies. In addition, two Peruvian researchers did research work on flavonoids and peptides at MTT one researcher developed a kwinoa-based fermented product at the University of Eastern Finland. At La Molina, three students carried out their MSc. thesis on topics related to indigenous food plants and many ideas were identified for doctoral degree studies.
Vastaava tutkija
Hankkeen kesto 2010 - 2013
Asiasanat
Andean and Amazonian indigenous food plants, kwinoa, kiwicha and kaniwa, bioactive components
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|