Hanke kuuluu EU:n komission Leonardo da Vinci ohjelmaan Lifelong learning programme Community Action Programme in the Field of Lifelong Learning (2007-2013), Multilateral Projects - Transfer of Innovation. Elintarviketurvallisuus on merkitsevä osa kansanterveyttä ja maitotuotteet ovat tärkeä osa kansanravitsemusta. EU on panostanut maidontuotannon hygieniaan jo pitkän ajan kuluessa. Turkissa maitotuotteiden kysyntää ja tuotentoa halutaan lisätä, mutta sen onnistumiseksi tarvitaan parannusta hygieniatasossa. Turkin maitotuotteiden laadun parantamiseksi ja Turkin meiejriteollisuuden laatustandardien harmonisointi vastaamaan EU:n vaatimuksia parantaa Turkin meijeriteollisuuden kilpailukykyä. Tätä tarkoitusta varten kartoitetaan Turkin maitoketjun hygieniataso koko maitoketjussa maidontuotantotilalta kauppaan saakka sekä tuotetaan opetusmateriaalia etäopetusta varten. Materiaalia laaditaan maidontuottajia, meijereiden ammattihenkilöitaä ja kouluttajia varten. Opetuspakettien kehittämisessä hyödynnetään tietotekniikkaa, jonka avulla voidaan kustannustehokkaasti kattaa mahdollisimman laaja osallistujakunta.
Vastaava tutkija
Hankkeen kesto 2011 - 2013
Asiasanat
maitohygienia, dairy hygiene, elearning material
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|