Suomalaisille marjoille on kysyntää maailmalla, sillä mielikuva puhtaassa luonnossa kasvaneista raaka-aineista on vahva. Tutkittu tieto marjojen terveysvaikutuksista lisää kysyntää, ja parantaa maaseudun marjantuottajien ja marjateollisuuden kilpailukykyä. Tällä hetkellä alan pullonkauloja ovat marjan matala jalostusaste, saatavuus ja hintavaihtelu. Marja-Suomi -hanke kokoaa ja vahvistaa MTT:n marja-alan tutkimus- ja kehittämishankkeita, joilla edistetään luonnonmarjojen ja pohjoisessa tuotettujen marjojen saatavuutta, kehitetään uusia tuoteideoita, varmennetaan uusien marjalajien terveysvaikutuksia, ja kehitetään marjateollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä. Seitsemän osahanketta muodostaa Marja-Suomi-kokonaisuuden: LAPPI LUO, Marjapohjoinen, Marjasta moneksi, Puolukka Superfruit, LUSTI, PoJu, HerbFruit
Vastaava tutkija
Uusitalo Marja Hankkeen kesto 2009 - 2012
Asiasanat
marjanviljely, luomukeruutuotanto, terveysvaikutukset, lähialueyhteistyö
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|