Tutkimuksen tarkoitus on vähentää broilerituotannon erittämien ravinteiden määrää ja siten ympäristökuormitusta. Samalla on kysymys myös ruokinnan taloudellisuuden parantamisesta kalliiden rehuraaka-aineiden (valkuaisrehut, fosfaatit) käytön vähentyessä. Lähinnä pyritään valkuaisen ja fosforin käytön vähentämiseen kasvua heikentämättä käyttämällä puhtaita aminohappoja ja fytaasi-entsyymiä. Myös rehun energiatason, lisäaineiden käytön ja eläintideyden vaikutuksia ja niiden vuorovaikutuksia selvitetään. Osa kokeista kytkeytyy ns. IP-tuotantoon (Integrated Production), sillä käytetty vilja on peräisin IP-tiloilta.
Vastaava tutkija
Kiiskinen Tuomo Hankkeen kesto 1996 - 1998
Asiasanat
broileripoikanen, ravintoaineiden hyväksikäyttö, valkuaisaineet, fosfori, energia, eläintiheys
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|