Maitorasvan koostumusta voidaan muuttaa lehmän ruokinnan avulla. Näin pyritään maitorasva muuntamaan terveyden ja ravitsemuksen kannalta suotuisaan suuntaan. Maitorasvasta on tunnistettu komponentteja, joilla saattaa olla terveyttä edistäviä vaikutuksia. Eräs tällainen potentiaalinen terveysvaikutteinen yhdiste on konjugoitu linolihappo (CLA). Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, kuinka maitorasvan muuntelua ruokinnallisin keinoin voidaan käyttää keskipohjalaisten tuotteiden jalostamisessa ja erilaistamisessa ja luoda valmiuksia terveysmaidon ja -tuotteiden valmistukselle Keski-Pohjanmaalla.
Vastaava tutkija
Ryhänen Eeva-Liisa Hankkeen kesto 2000 - 2001
Asiasanat
maito, maitotuotteet, CLA, konjugoitu linolihappo
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|