Kuluttajat kiinnittävät yhä enemmän huomiota ruoan terveellisyyteen. Tämä on lisännyt tarvetta kehittää terveysvaikutteisia, ns. funktionaalisia elintarvikkeita. Tämän tutkimuksen tavoitteena on kehittää uusi vähärasvainen kypsytetty juusto, jolla on myös edullinen vaikutus terveyteen. Työssä tutkitaan probioottien soveltuvuutta juuston valmistukseen. Myös bioaktiivisten peptidien muodostumista selvitetään.
Vastaava tutkija
Pahkala Eero Hankkeen kesto 1998 - 2001
Asiasanat
probiootit, bioaktiiviset peptidit, juusto
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|