Valintakokeessa selvitettiin, onko erilaisia orgaanisia happoja sisältävien porsasrehujen maittavuudessa eroja. Tutkittavat hapot olivat maitohappo, muurahaishappo, kalsiumformiaatti ja natriumbentsoaatti, ja niitä lisättiin 8 g/kg rehua. Kokeessa oli 30 pahnueen porsaat. Porsaat vieroitettiin 30 päivän iässä, jonka jälkeen ne saivat vapaasti valita kahdesta happoa sisältävästä rehusta, joiden kulutus mitattiin. Tutkimuksessa selvitettiin myös happorehujen kulutus ja porsaiden kasvu, kun tarjolla oli yhtä hapotonta tai em. happoja sisältävää rehua.
Vastaava tutkija
Siljander-Rasi Hilkka Hankkeen kesto 1999 - 2000
Asiasanat
orgaaniset hapot, maittavuus, porsas
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|