Tutkimus on suoraa jatkoa ETT:n alustavalle tutkimukselle juustoheran käytöstä herajuoman raaka-aineena. Alustavan tutkimuksen tulokset vuonna 1995 olivat lupaavia ja tutkimusta halutaan jatkaa. Tutkimuksen ensisijaisena tavoitteena on käyttää ETL:n meijerien juustoheraa juomien raaka-aineena. Mikään ei kuitenkaan estä laajentaa raaka-ainepohjaa ja tutkimukselle haetaan yhteistyökump- pania/kumppaneita. Kehitetyt herajuomat on tarkoitus kaupallistaa ja näillä saaduilla tuloilla vahvistaa meijerin taloudellisuutta. Vuonna 1998 tehdään herajuomien tuotekehitystyötä.
Vastaava tutkija
Tupasela Tuomo Hankkeen kesto 1996 - 2000
Asiasanat
herajuomat, hera
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|