Tutkimushanke on jatkoa vuonna 1992 alkaneelle Helsingin yliopiston ja MTT:n rahoittamalle yhteistutkimukselle heraproteiinien hyväksikäytöstä elintarviketeollisuudessa. Tutkimusta tehtiin yhteistyössä Valio Oy:n ja Helsingin yliopiston kanssa ja se päättyi vuoden 1994 lopussa. Tutkimuksessa eristettiin heraproteiinijakeita erilaisin kalvo- ja kromatografisin menetelmin ja kehitettiin menetelmiä heraproteiinien funktionaalisten ominaisuuksien mittaamiseen. Jakeiden soveltuvuutta elintarvikkeisiin tut- kittiin mallikokeiden avulla. Tässä tutkimuksessa syvennetään saatua tietoa hera- proteiinien funktionaalisten ominaisuuksien osalta. Proteiinijakeille pyritään löytämään uusia käyttösovelluk- sia maidon proteiineja perinteisesti käyttävillä elin- tarviketeollisuuden sektoreilla, kuten leipomo- ja makeis- teollisuudessa sekä uusilla elintarviketeollisuuden ja kemian sekä bioteknisen teollisuuden aloilla. Kiinnostusta heraproteiinien soveltamiseen on eri teollisuuden aloilla maailmanlaajuisesti.
Vastaava tutkija
Rantamäki Pirjo Hankkeen kesto 1995 - 1998
Asiasanat
heraproteiinit, sovellus
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|