Elintarviketeollisuudessa, makkaranvalmistuksessa, syntyy jätetuotetta, jossa on keinosuolta ja makkaramassaa. Jätetuotteen hiilihydraatit (selluloosa) voidaan hajottaa entsymaattisesti yksinkertaisiksi sokereiksi, joita sika pystyy hyödyntämään. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää kyseisen tuotteen käyttömahdollisuuksia ja arvoa lihasikojen rehuna sekä vaikutuksia lihan laatuun.
Vastaava tutkija
Alaviuhkola Timo Hankkeen kesto 1998 - 1998
Asiasanat
keinosuolihydrolysaatti, elintarviketeollisuuden sivutuote, lihasika
Hankkeen vaihe: Päättynyt
HUOM! Tämä tutkimushankekuvaus on tuotettu Hankehaaviin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkimustietojärjestelmästä, jota ei enää ylläpidetä. Tarkista ajantaiset tutkimushanketiedot Luonnonvarakeskus Luken järjestelmästä.
|